Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Lediga jobb

 

 Medarbetare i Älvdalens kommun

Tack vare ett stort engagemang bland medarbetare och de karriärmöjligheter som erbjuds inom kommunen utsågs Älvdalens kommun, 2015, till ett av Sveriges mest spännande företag inom offentlig sektor att göra karriär på. Läs mer om Älvdalens kommun ett karriärföretag.

Vi söker nu fler medarbetare. Välkommen du med!

Länk till Arbetsförmedlinges sida och alla lediga jobb i Älvdalens kommun

Vill du bli förstelärare i Älvdalens kommun - Ansök nu!

 

Lediga jobb

 • Lärare i sydsamiska sökes till Strandskolan F-9 i Idre

  Du ansvarar för undervisningen i sydsamiska från förskola till årskurs 9. Du har goda kunskaper om grundskolans läroplan gällande modersmål och du har förmågan entusiasmera och leda elever.
  Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Ditt främsta uppdrag är att undervisa och stärka våra elever i sydsamiskan.


  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i sydsamiska i förskola och grundskolan.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du brinner för samiskan och vet hur stor betydelse språket har för identitet och självkänsla.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi är en av landets förvaltningskommuner, vilket innebär att vi har särskilda krav på oss gällande samiskan. Ett uppdrag som vi tar på allvar.

  Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner.
  Mer...

 • Lärare till särskolan på Buskoviusskolan i Särna, 100%

  Dina arbetsuppgifter blir att undervisa och stötta elever både i liten grupp och enskilt, i samarbete med erfarna och engagerade kollegor. Du skall utöver undervisning med elever planera och följa upp kunskapsnivåerna på våra elever. I tjänsten ingår också arbete i arbetslag samt kontakt med vårdnadshavare.


  Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna med speciallärarexamen. Vi sätter stort värde vid samarbetsförmåga eftersom kollegialt lärande är viktigt i vårt arbete för hög måluppfyllelse.
  Du skall vara legitimerad lärare, ha en positiv elevsyn och lätt till att skapa goda relationer med elever och dina kollegor.

  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen satsar framgångsrikt på kompetensutveckling.
  Buskoviusskolan i Särna ligger centralt i Särna med närhet till naturen. På Buskoviusskolan finns en särskoleklass och en grundskola från F-klass till åk 5 organiserad i B-form.
  Mer...

 • Beredskaps-/Säkerhetssamordnare

  Tjänsten är placerad direkt under kommundirektören. Vår beredskapssamordnare går nu i pension efter att ha byggt upp en stabil organisation och vi behöver därför tillsvidareanställa en Säkerhets/beredskapssamordnare. Du kommer att ha en strategisk roll som säkerhetssamordnare med ansvar för kommunernas övergripande krisberedskap och säkerhetsarbete.

  Din roll blir att driva och samordna kommunens kris- och säkerhetsfrågor och ge stöd till kommunens verksamheter i deras förebyggande säkerhetsarbete. På övergripande nivå tar du fram planer och riktlinjer samt utvecklar metoder för att stärka det långsiktiga krisberedskaps- och säkerhetsarbetet. Tjänsten som säkerhets- och krisberedskapssamordnare innebär många kontakter med medarbetare, myndigheter och organisationer både internt och externt. I uppdraget ingår bland annat att:

  *analysera och planera för extraordinära händelser, uppdatera styrande dokument samt utbilda, öva och utvärdera kommunens krisorganisation

  *vara kommunens kontaktperson gentemot Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) och Länsstyrelsen i planering och redovisning av extraordinära händelser,

  *svara för kommunens övergripande inre säkerhetsarbete och verka för ett stärkt och utvecklat säkerhetsmedvetande inom kommunens verksamheter

  Skall krav:
  Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom risk- och krishantering.

  Du bör ha god kännedom om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Vi ser det också som meriterande att du har erfarenhet av övergripande krisberedskap och säkerhetsarbete. Erfarenhet av kris-Räddningstjänstarbete är meriterande. Som person är du självständig och strukturerad och levererar på utsatt tid. Du är också en god kommunikatör och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har förmåga att driva frågor både självständigt och i samverkan med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala förmåga.

  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus.

  Älvdalens kommun har i denna rekrytering gjort sitt medieval och undanber sig kontakt med mediesäljare/rekryteringsföretag.
  Mer...

 • Bibliotekarie, vikariat

  Vi söker dig som vill arbeta med besökare i alla åldrar men med fokus på barn och unga.
  Under hösten är du med i planeringen inför flytten till nya lokaler och när vi väl är på plats drar både gamla och nya aktiviteter igång. Barn och ungdomar är prioriterade målgrupper i vår verksamhet och i dina uppgifter ingår bland annat att ta emot förskolegrupper, ha sagostunder, BVC-träffar och bokombudsträffar. Du är med och utvecklar bibliotekets läsfrämjande arbete och biblioteket som social och kulturell mötesplats. Du ingår i redan befintliga nätverk kring barn och unga samt deltar i andra arbetsgrupper. Du arbetar i hela kommunen.
  I dina uppgifter ingår också sedvanliga bibliotekarieuppgifter som informationstjänstgöring, fjärrlån, ankomstregistrering av medier, inköp och programverksamhet.  Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
  Du har kunskap om barn och ungdomslitteratur och kännedom om olika läsfrämjande metoder samtidigt som du har ett intresse för teknik och sociala medier. Du ska kunna ge god service och ett bra bemötande till alla våra besökare och du har en god kommunikativ förmåga samt har lätt att skapa och underhålla goda relationer.
  Som person är du strukturerad, positiv och nyfiken. Du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och kan arbeta självständigt. Du trivs med att prata inför grupper samt ser möjligheter och är positiv till förändringar.
  Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus.

  Älvdalens bibliotek är en del av Ovansiljans bibliotek - ett bibliotekssamarbete mellan Älvdalen, Mora och Orsa kommun.
  I kommunen finns ett huvudbibliotek i Älvdalen med filialer i Särna och Idre. Huvudbiblioteket står inför spännande utmaningar med en flytt till ett helt nybyggt bibliotek inom kort! Under de närmaste åren kommer vi att fylla vårt bibliotek med verksamhet och arrangemang, utveckla samarbetet med skolan samt delta i arbetet med en utökad bibliotekssamverkan i Dalarna.
  Mer...

 • Badmästare/Badpersonal, vikariat

  Ingår gör alla i en simhall förekommande arbetsuppgifter, såsom lokalvård, skötsel och övervakning av badutrymmen, simundervisning, vattenrening och kassa- kiosk- och receptionstjänst. Dessutom ska du kunna ingripa i situationer som kan uppstå i simhallen.

  Du som söker ska ha erfarenhet av arbete i simhall.
  Utbildning inom området, som arbetsgivaren bedömer aktuell, är meriterande.
  Du ska ha god vattenvana, ett starkt kundfokus, servicekänsla och ett gott bemötande.
  Som person är du positiv med en förmåga att motivera och entusiasmera andra. Du har också god kommunikations- och samarbetsförmåga, är flexibel och gärna praktiskt lagd. Du är ansvarstagande, noggrann och självgående.
  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus.

  Älvdalens Sim- och Ishall har en av Sveriges få 50-meters bassänger inomhus och omkring 30.000 badgäster per år, varav en stor del består av lägerverksamhet. Utöver bassänger finns bubbelpool, vattenrutschbana, solarium och café. Dessutom erbjuder simhallen simundervisning i allt från babysim till vuxensimskola. I kommunen finns ytterligare två mindre simhallar med 16 m bassänger.
  Mer...

 • Semestervikarier till vård- och omsorgsförvaltningen i Älvdalens kommun

  Kvalificerade uppgifter för en undersköterska inom äldreomsorgen, hemtjänst och LSS. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad och att vara näransvarig för den äldre/brukaren med social genomförandeplanering, dokumentation och delegerade HSL-uppgifter.  Vi värdesätter att du har ett professionellt bemötande där empati och förmågan att sätta sig in i den äldres situation är viktiga faktorer. Vi vill att du är empatisk, ansvarstagande och har ett konstruktivt tänkande, ser möjligheter istället för hinder, kan strukturera det egna arbetet, ser helheten i verksamheten och är en riktigt bra arbetskamrat och kan arbeta både självständigt och i grupp.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med drygt 7 000 invånare och 540 medarbetare. Kommunen har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. I vår kommun finns t ex Idre Fjäll, Grövelsjön och Fulufjällets nationalpark. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus.
  Mer...

 • Vuxenhandläggare till individ- och familjeomsorgen i Älvdalen

  Tjänsten innebär främst kvalificerat utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser gällande försörjningsstöd, missbruk/beroende och våld i nära relation.

  Ditt arbete är förändringsinriktat och du kommer att utgöra en nyckelroll i arbetet med att tillsammans med klienten och hans/hennes nätverk skapa förutsättningar för ett socialt fungerande liv. Vårt arbete ska bedrivas på ett professionellt och rättssäkert sätt.

  Vi erbjuder ett introduktionsprogram, kollegial handledning, extern handledning och utbildningar som t ex fortlöpande utbildningar inom området i journalprogrammet och de datasystem vi använder.

  Stora utvecklingsmöjligheter.  Vi söker dig som har en socionomexamen och som har erfarenhet från och intresse av att arbeta med målgruppen vuxna.

  Du ska ha goda kunskaper inom gällande lagstiftning enligt SoL och LVM. Kunskap och erfarenhet av ASI är meriterande.

  Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och se positivt på ditt arbete. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra men också kunna jobba självständigt. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

  Datavana.

  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med drygt 7 000 invånare och 540 medarbetare. Kommunen har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. I vår kommun finns t ex Idre Fjäll, Grövelsjön och Fulufjällets nationalpark. Vi tror på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Älvdalens kommun arbetar ständigt med förbättringar. Vi arbetar aktivt med värdegrunder och arbetsmiljö och har friskvård i fokus.
  Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant och arbetar aktivt med utbyggnaden av fibernätverk i hela kommunen vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat. Vi satsar framgångsrikt på kompetensutveckling och har bland annat fått utmärkelsen ”En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015”
  Mer...

 • Lärare i NO och matematik, åk 7–9, Strandskolan F-9 i Idre

  Du undervisar i NO och matematik för i 7–9. Du följer läroplanen och omsätter styrdokument i praktiken. Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Vi ser mentorsrollen som mycket viktig för elevernas skolresultat och trivsel i skolan.

  I uppdraget ingår att arbeta digitalt med elevdokumentation, bedömning och lektionsplanering. Ditt främsta uppdrag är att med passion lära våra elever allt du kan om NO och matematik.


  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i NO och matematik i grundskolan, årskurs 7–9.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du brinner för dina ämnen och har förmågan att motivera även omotiverade ungdomar. Du är bra på att bygga relationer.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen har fått utmärkelsen "En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015". Älvdalens kommun satsar starkt på framtiden och genomför en omfattande satsning på digitalisering av lärandemiljön där tillgången till digitala verktyg inom hela verksamheten stärks systematiskt. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner!
  Mer...

 • Lärare i trä- och metallslöjd samt teknik, åk 3–9, Strandskolan F-9 i Idre

  Du ansvarar för undervisningen i ämnet trä och metallslöjd för årskurs 3–9. Du är förankrad i ditt uppdrag och våra styrdokument och kan omsätta dem i praktiken. På ett strukturerat sätt planerar, genomför, utvärderar och dokumenterar du ditt arbete. Du har förmåga att se dina elevers behov och motiverar dem att utvecklas.

  Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Vi ser mentorsrollen som mycket viktig för elevernas skolresultat och trivsel i skolan. I uppdraget ingår att arbeta digitalt med elevdokumentation, bedömning och lektionsplanering.


  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i trä- och metallslöjd samt teknik i grundskolan, årskurs 3–9.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du är kreativ och öppen för nya idéer och synpunkter.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen har fått utmärkelsen "En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015". Älvdalens kommun satsar starkt på framtiden och genomför en omfattande satsning på digitalisering av lärandemiljön där tillgången till digitala verktyg inom hela verksamheten stärks systematiskt. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner!
  Mer...

 • Lärare i spanska, åk 6–9, Strandskolan F-9 i Idre

  Du ansvarar för undervisningen i spanska för årskurs 6–9, tjänsten är på 50 procent. Du följer läroplanen och omsätter styrdokument i praktiken. Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Vi ser mentorsrollen som mycket viktig för elevernas skolresultat och trivsel i skolan.
  I uppdraget ingår att arbeta digitalt med elevdokumentation, bedömning och lektionsplanering. Ditt främsta uppdrag är att lära våra elever spanska och få dem att bli nyfikna på världen och möten med andra kulturer och människor.


  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i spanska i grundskolan, årskurs 6–9.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du älskar språk och ser fram emot att motivera våra elever att lära sig spanska och därmed få en bredare bild av världen.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen har fått utmärkelsen "En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015". Älvdalens kommun satsar starkt på framtiden och genomför en omfattande satsning på digitalisering av lärandemiljön där tillgången till digitala verktyg inom hela verksamheten stärks systematiskt. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner!
  Mer...

 • Lärare i tyska och engelska, åk 6–9, Strandskolan F-9 i Idre

  Du ansvarar för undervisningen i tyska och engelska för årskurs 6–9. Du följer läroplanen och omsätter styrdokument i praktiken. Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Vi ser mentorsrollen som mycket viktig för elevernas skolresultat och trivsel i skolan.

  I uppdraget ingår att arbeta digitalt med elevdokumentation, bedömning och lektionsplanering. Ditt främsta uppdrag är att lära våra elever tyska och engelska och få dem att bli nyfikna på världen och möten med andra kulturer och människor.


  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i tyska och engelska i grundskolan, årskurs 6–9.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du älskar språk och ser fram emot att motivera våra elever att lära sig tyska och engelska och därmed få en mer nyanserad bild av världen.


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen har fått utmärkelsen "En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015". Älvdalens kommun satsar starkt på framtiden och genomför en omfattande satsning på digitalisering av lärandemiljön där tillgången till digitala verktyg inom hela verksamheten stärks systematiskt. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner!
  Mer...

 • Lärare i idrott, musik och matematik, åk F–6, Strandskolan F-9 i Idre

  Du ansvarar för undervisningen i idrott, musik och matematik för årskurs F-6. Du följer läroplanen och omsätter styrdokument i praktiken. Du jobbar i arbetslag och har särskilt ansvar för dina mentorselever. Vi ser mentorsrollen som mycket viktig för elevernas skolresultat och trivsel i skolan.

  Vi söker dig som har lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i idrott, musik och matematik i grundskolan, årskurs F-6.
  Du är glad, engagerad och har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. Du ser rörelse inom idrott och genom musiken som lika grundläggande som matematiken. Vi tror att du är en person som ser placeringen av Strandskolan, mitt i fjällvärlden, som en enorm fördel för ditt liv


  Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med cirka 7 000 invånare och 540 medarbetare. Vi har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv och sport samt ett rikt kulturutbud och musikliv. I Idre bor du mitt i fjällvärlden.

  Älvdalens kommun arbetar aktivt med värdegrund och arbetsmiljö och har friskvård i fokus. Kommunen har fått utmärkelsen "En av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015". Älvdalens kommun satsar starkt på framtiden och genomför en omfattande satsning på digitalisering av lärandemiljön där tillgången till digitala verktyg inom hela verksamheten stärks systematiskt. Vi är en starkt framtidsinriktad skolkommun med stora visioner!
  Mer...

Skip Navigation Links.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197