Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Aktuellt

Ice.net i konkurs, men nätet fortfarande igång


2009-02-23 13:31

"Som ni säkert redan vet så har vi sedan slutet av november arbetat med att rekonstruera företaget. Rekonstruktionen har trots ett flertal olika möjliga lösningar misslyckats och bolaget försätts idag i konkurs.
Konkursprocessen kommer nu att gå in i nästa fas och vi återkommer med mer information om eventuella nya ägare."

Teracom AB Teracom håller ice.net:s nät vid liv

Idag kom beskedet att operatören ice.net (fd Nordisk Mobiltelefon Sverige AB) försätts i konkurs. Medieoperatören Teracom, som sköter större delen av drift och service, har beslutat sig för att inte omgående släcka det rikstäckande mobiltelefonnätet i och med konkursansökan.

Teracoms avsikt är att ha en nära kontakt med konkursförvaltaren för att utvärdera om det trots allt går att driva ice.net:s verksamhet vidare.

- Vi vill vänta en tid, tills vi sett vad som kommer att hända med ice.net:s verksamhet vid en konkursutredning. Att omgående släcka ner nätet skulle bara drabba ice.net:s alla kunder, säger Crister Fritzson vd Teracom.

ice.net erbjuder mobiltelefoni och mobilt bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Det mobila bredbandsnätet, som har mycket höga surfhastigheter, täcker cirka 90 procent av landets yta inklusive hela kustbandet. Framför allt är täckningen mycket god i glesbygd.

Rekonstruktion av ice.net har pågått sedan slutet av november 2008. Teracom har under den tiden aktivt försökt bidra till lösa den uppkomna situationen tillsammans med bolaget och potentiella investerare som varit beredd att ta över verksamheten. Men då en allt för stor andel av borgenärskollektivet inte accepterat förslagen till skuldnedskrivning försätts nu bolaget i konkurs. Teracom hoppas ändå att det skall bli en snabb och positiv lösning på den uppkomna situationen.

- Vi beklagar ice.net:s konkurs. Teracom har dock en förhoppning om att någon ny ägare snabbt kommer in och tar över ice.net:s verksamhet, säger Crister Fritzson.

ice.net är verksamt i Sverige, Norge och Danmark och är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB.

För mer information kontakta:

Lennart Ivarsson, kommunikationsdirektör Teracom, 0708 - 91 20 21

Teracom är Sveriges första medieoperatör. Koncernen består av Teracom AB, Boxer TV-Access AB och Comet Networks. Teracom erbjuder tjänster inom radio, tv, samt inplaceringar och service i en rikstäckande infrastruktur. Via Boxer erbjuds hushåll betal-tv-tjänster, vilka distribueras i Teracoms nät och inom Comet Networks ryms koncernens bredbandserbjudande. Koncernen omsätter ca 3,2 miljarder kronor och har omkring 600 anställda. Mer information finns på www.teracom.se.

 

En intressant artikel i sammanhanget finns också i dagens industri, se http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2009/02/23/325735 

 
 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197