Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Karta, kartor

Älvdalens kommun utgör en fjärdedel av Dalarnas yta

Älvdalens storkommun bildades den 1 januari år 1971 genom sammanläggning av de tre tidigare självständiga socknarna Älvdalen, Särna och Idre. I kommunen bor drygt 7 600 människor, varav c:a 5 200 i Älvdalen, 1 100 i Särna och 1 300 i Idre.

 

Sök kartor på eniro.se

Kommunen ligger nästan mitt i Sverige, har ett differentierat näringslivoch en väl fungerande samhällsservice med bl.a. tre högstadieskolor (Älvdalen, Särna och Idre), gymnasieskola(Älvdalen) och naturbruksgymnasium(Älvdalen).

Kommunen ligger nästan mitt i Sverige, har ett differentierat näringsliv och en väl fungerande samhällsservice med bl.a. tre högstadieskolor (Älvdalen, Särna och Idre), gymnasieskola (Älvdalen) och naturbruksgymnasium (Älvdalen).

Älvdalens kommun är på grund av sitt geografiska läge i klimatologiskt avseende jämförbar med Sydgrönland eller floden Lenas mellersta lopp i Sibirien. Men tack vare de västliga atlantvindarna och Golfströmmen förs enorma mängder värme in över den skandinaviska halvön och ger, vad övre Dalarna beträffar, för januari månad ett temperaturöverskott på ca 10 grader. Snötäckets varaktighet är ca 150 dagar. 

Vasaloppet går till största delen genom Älvdalens kommun. Mångsbodarna, Tennäng, Risberg och Evertsberg är världsberömda älvdalskontroller utefter spåret

.

 

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197