Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola, fritids, särskola, musikskola och elevhälsa.

Våra yngsta barn finns i några av våra förskolor eller familjedaghem. Du kan läsa mer om vilka eneheter som finns och vilka regler som gäller för vår barnomsorg på vår webbplats.

Här hittar du information om våra förskolor och familjedaghem (öppnas i nytt fönster).

I Älvdalens kommun finns flera grundskolor, placerade i Älvdalen, Rot, Särna och i Idre. Till alla skolor finns det även fritidshem i nära anslutningen till skolorna.

Här kan du läsa mer om våra grundskolor (öppnas i nytt fönster).

Här hittar du information om vår särskola i Särna (öppnas i nytt fönster).

Här hittar du information om våra fritidshem (öppnas i nytt fönster).

När det är dags för att gå vidare till gymnasiet är de två närmaste skolorna Älvdalens Utbildningscentrum och Mora gymnasium. Prata med din studie- och yrkevägledare om informationen som du hittar på vår webbplats inte räcker till.

Här hittar du information om gymnasiet (öppnas i nytt fönster).

Musikskolan är en frivillig skolform som vänder sig till barn och ungdomar i kommunen. Förutom instrumentalundervisning enskilt och i grupp ingår ensemblespel, sång och dans i verksamheten.

Här kan du läsa mer om våra musikskola (öppnas i nytt fönster).

Älvdalens kommun samarbetar med kommunerna Mora och Orsa om vuxenutbildning. Du är välkommen att vända dig till Mora vuxenutbildning med dina frågor om studier.

Mora vuxenutbildning erbjuder kurser inom Svenska för invandrare (SFI), grundläggande vuxenutbildning och gymnasial vuxenutbildning. De erbjuder även yrkesvux och lärlingsutbildningar, samt särskild utbildning för vuxna.

Här hittar du information om vuxenutbildning (öppnas i nytt fönster).

Vi ansvarar även för elevhälsan. Inom elevhälsan arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolkurator, skolpsykolog och personal med specialpedagogisk kompetens för att se till att alla elever mår bra och har en bra arbetsmiljö.

Här hittar du information om elevhälsan (öppnas i nytt fönster).

Letar du efter blanketter som har med Barn- och utbildningsförvaltningen att göra? Vi har samlat dem på ett och samma ställe.

Här hittar du blanketter och e-tjänst för Barn- och utbildningsförvaltningen (öppnas i nytt fönster).

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197