Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Forum Älvdalen

En dörr in - Forum Älvdalen

Forum Älvdalen är en möjlighet för dig som företagare/medborgare/förening i Älvdalens kommun, och som har frågor inom flera områden och som kräver kommunala beslut, att träffa sakkunniga inom de områden det berör och vid samma bord och tillfälle!

Hur gör du?
Ta kontakt med kommunen som samlar ihop de tjänstemän eller externa organisationer (såsom Länsstyrelsen, Almi Teknikdalen eller andra företagsfrämjande aktörer) som berörs av dina frågor och samlar dem till ett möte, där du har möjlighet att få svar på så många av dina frågor som möjligt.
Detta underlättar inte bara för dig, utan även för kommunen, då vi tillsammans får en samlad bild av ditt ärende vid sittande bord. Välkommen till Forum Älvdalen och en dörr in!

Kontaktpersoner:
Kontaktcenter – kommun@alvdalen.se eller 0251-313 00
Frida Torsein – frida.torsein@alvdalen.se eller 0251-312 32
Karin Ardefelt - karin.ardefelt@alvdalen.se eller 0251-31 228
Karin Ljudén - karin.ljuden@alvdalen.se, 0251 - 31 226

Företagsregister

Älvdalens kommun investerade 2015 i ett annat företagsregistersystem där företagen själva kan komplettera sin information. Klicka på länken nedan för att komma till registret!

Företagsregister
http://business.updatesystem.se/alvdalen

Hur lägger man till information om sitt företag?
På länken ovan kan inte bara söka efter företag utan även enkelt lägga till uppgifter om ditt företag. Skulle du ha problem att lägga in inforamtion, kontakta oss på näringslivskontoret: karin.ardefelt@alvdalen.se eller frida.torsein@alvdalen.se

Välkommen till näringslivskontoret i Älvdalens kommun

Välkommen till näringslivskontoret i Älvdalens kommun. Vi som arbetar med näringslivsfrågor heter Karin, Karin och Frida.

Vad gör vi på dagarna?
Jo, vi hjälper dig som är företagare i kommunen med frågor som gäller kompetensutveckling, rådgivning, tillstånd samt lotsning vad det gäller företagsstöd med mera. Vi hjälper även dig som vill bli företagare, du som vill etablera företag i Älvdalens kommun och kanske flytta till hit. Klicka på rubriken och läs mer.


Kontaktuppgifter
Frida Torsein, näringslivssamordnare: frida.torsein[at]alvdalen.se, 0251-31 232

Karin Ardefelt, näringslivssamordnare: karin.ardefelt[at]alvdalen.se, 0251-31 228

Karin Ljudén, företagsrådgivare: karin.ljuden[at]alvdalen.se, 0251-31 226

Lokalt Ledd Utveckling - Leader

Det kommer att bli två tillfällen per år att lämna in ansökningar, den första i mars och den andra i oktober. Innan du ansöker ett projekt, titta gärna igenom presentationerna nedan och kontakta gärna Leaderkontoret Dalälvarnas utvecklingsområde för vägledning: christina.lindfors@duodalalvarna.com eller ring 0703-010624.

Upphandlingar

På denna sida har vi samlat, inte bara de upphandlingar som finns för Älvdalen, Orsa och Mora kommuner, utan även ett flertal andra offentliga myndigheter och sidor där man kan hitta upphandlingar.

Älvdalen, Orsa och Mora har ett samarbete när det gäller offentliga upphandlingar, där Mora kommun är upphandlande myndighet. Det program som de samarbetande kommunerna använder är Mercell.

Klicka på rubriken ovan för att läsa mer!

Frukostmöten i Älvdalens kommun 2017

Företagarna och Näringslivskontoret i Älvdalens kommun anordnar regelbundna frukostmöten i hela kommunen, Älvdalen, Särna, Idre och Grövelsjön. Dessa möten är välbesökta av både företagare, organisationer, föreningar, politiker, tjänstemän osv.

Ett perfekt tillfälle att träffas för att diskutera aktuella frågor och få information om vad som är på gång i kommunen. Alla är välkomna.

Läs mer genom att klicka på rubriken!

Skola-Näringsliv samverkan

I år tog ett UF-företag från Älvdalen, Knäckedalen UF, silver i Ung Företagsamhets-SM i Stockholm, i kategorin Bästa Monter. Av alla de strax över 22 000 UF företagen som funnits i år tog de alltså silver - något vi är väldigt stolta över.

Genom konceptlådor från Ung Företagsamhet som delvis blivit subventionerade av Företagarna har elever i grundskolan fått ta del av entreprenörskap. Klicka på rubdiken för att läsa mer!

Följ näringslivskontoret på blogg, facebook och twitter

Håll dig uppdaterad med vårt arbete på näringslivskontoret genom att följa oss på sociala medier. På bloggen kan du följa vårt dagliga arbete. Välkommen!


Blogg

http://naringslivalvdalen.blogspot.com/

Facebook

http://www.facebook.com/Naringsliv.alvdalen

Twitter

http://twitter.com/#!/Alvdalen

Evenemang och aktiviter

Har du något evenemang eller aktivitet? Tveka inte att anmäla denna till Visit Idre på http://visitidre.se/sv/Kontakt/Tipsa-Oss/, maila info@visitidre.se eller ringa 0771-998800.

Klicka på rubriken för att läsa mer.

Årets nyföretagare och företagare

Årets Företagare samt Årets Nyföretagare avslöjades på frukostmötet i Älvdalen 20 mars 2013. Det stora firandet med diplomutdelning kommer att ske på Företagsmässan i Älvdalens ishall den 26-27 april.

Johanna Petersson på Backlunds skor i Älvdalen utsågs till Årets Nyföretagare och Bengt Leandersson på ICA Supermarket i Älvdalen kröntes till Årets Företagare 2012.

Stort grattis till er båda!

Varningslistan

Svensk Handel har en Varningslista där de har med och kontinuerligt uppdaterar företag som brukar förknippas med bluffakturering. Det kan vara bra att kolla här om man fått en faktura man inte känner igen.

Klicka på denna länk för att komma till listan:
http://www.svenskhandel.se/Varningslistan/

Företagsbesök - vi vill träffa Dig och Ditt företag

Vi på näringslivskontoret är regelbundet ute på besök hos företag i Älvdalens kommun. Under 2012 har vi varit på cirka 50 företagsbesök.
Det är alltid lika spännande att träffa företagare och inventera vilka behov företag i kommunen har - vad kan vi hjälpa till med?
Vill Du att vi besöker Ditt företag? Kontakta oss!
Läs mer genom att klicka på rubriken.

Rådgivning för Dig som är företagare eller funderar på att bli

Är du på gång att starta nytt företag?
Är du företagare och vill ha ett bollplank att diskutera dina idéer med? 
Vill du ha hjälp att upprätta en affärsplan?
Vi på näringslivskontoret hjälper gärna till!

Verksamt.se hemsidan för Dig som företagare

Är Du på gång att starta företag eller driver Du företag och har frågor kring hur Du kan utveckla Ditt företag?
Nu finns det en hemsida där Du kan hitta information som kan hjälpa Dig.
Läs mer på www.verksamt.se och botanisera. Där kan Du hitta en mängd information som kan vara nyttig för Dig.

Scandinavian Heartland utvecklar besöksnäringen

Scandinavian Heartland är ett intereg-projekt som ska stärka turistföretag och evenemang i Dalarna i Sverige och i Fjellregionen i Norge. Projektets mål är att hjälpa 60 företag inom turism att ta fram bokningsbara produkter och utveckla sin verksamhet. Projektet ska också stötta ett 20-tal evenemang.
Är du intresserad av att få personlig coachning för att utveckla ditt företag eller evenemang? Kontakta projektet för mer information.
Klicka på rubriken och läs mer.

Upptäck VasaloppsArenan

Två tredjedelar av VasaloppsArenan går genom Älvdalens kommun.
I VasaloppsArenan kan du både cykla, vandra, åka skidor, bo och äta gott och inte minst uppleva den fantastiska naturen!
Älvdalens kommun har i samverkan med Malung-Sälen och Mora kommun varit delaktig i projekt för att utveckla arenan.
Klicka på rubriken och läs mer.

Maria Rydqvist tävlar för Älvdalens IF

Maria Rydqvist, skidåkare på elitnivå, tävlar sedan 2011 för Älvddalens IF. Maria är en förebild för många barn och ungdomar i Älvdalens kommun och kommer under hösten och vintern 2012/2013 hålla föreläsningar och inspirera andra att våga satsa på sina drömmar.

Klicka på rubriken och läs mer.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197