Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Fullmäktige i webbradio
Måndag 22/6 sändes  fullmäktigesammanträdet i Älvdalen via webbradio.
Denna gång ägde fullmäktigemötet rum i Evertsbergs bygdegård.  

Klicka här för att komma till de inspelade ljudfilerna från sammanträdet!

Måndag 25/5 sändes  fullmäktigesammanträdet i Älvdalen via webbradio.
Webbradiosändningar från fullmäktigesammanträden i Älvdalen är nu permanentade. Måndagen 25/5 utgör därmed en milstolpe i Älvdalens webbradiohistoria: Dels sänds kommunfullmäktige för första gången från Älvdalens Biograf. Föreningen Daggdroppen har gjort sitt yttersta för att fulllmäktigeledamöterna ska ha en så bra sammanträdesmiljö som möjligt. Man har bl a installerat ny belysning i lokalerna och skrivpulpeter för politikerna att luta sig emot. Vi provar nu också för första gången att sända via trådlös överföring till Internet med hjälp av Ice.net, det datanät som ersatt det gamla 450-nätet. Klicka här för att komma till föredragningslistan.

Klicka här för att komma till inspelade ljudfiler från sammanträdet.Måndag 23/2 sänds  fullmäktigesammanträdet i Älvdalen via webbradio.

För att underlätta lyssnandet har vi lagt ut kompletta handlingar på kommunens webbplats. Följ denna länk för handlingar! 

Detta var den andra av tre testsändningar från Älvdalens kommunfullmäktige. Nästa sändning blir från första fullmäktigesammanträdet 2009. 

Måndag 15/12 sändes också fullmäktigesammanträdet i Särna via webbradio.

Klicka här för att komma till ljudiler där du kan lyssna på sammanträdet 15/12 i efterhand!

För att underlätta lyssnandet har vi denna gång lagt ut kompletta handlingar på kommunens webbplats. Följ denna länk för handlingar! 

Detta var den andra av tre testsändningar från Älvdalens kommunfullmäktige. Nästa sändning blir från första fullmäktigesammanträdet 2009.

Måndagen 17/11 2008 var det premiär för webbsändning av kommunfullmäktige i Älvdalen. 

Vi är  mycket tacksamma för synpunkter om att använda denna teknik för att göra sammanträdet tillgängligt för flera. Hör gärna av Dig om hur det fungerade hos Dig, problem och positivt.  Mejla till anders.barke@alvdalen.se 

Måndagen 17/11 2008 var det premiär för webbsändning av kommunfullmäktige i Älvdalen. Det blev ett maratonmöte, eftersom det var ett budgetsammanträde. Det blev votering vid s g s varje fråga. Sammanträde måste avbrytas då det fortfarand var 20 punkter kvar på föredragningslistan, p g a klockan blivit så mycket, halv ett på natten. Punkterna kommer tillbaka vid nästa fullmäktigesammanträde.

Måndagens webbradiosändning från fullmäktigesammanträdet rönte en hel del intresse bland Älvdalens politiker, men också från den lyssnande allmänheten. Möjligheten att mejla in synpunkter på tekniken redan under sammanträdet hörsammades av en del. Här kommer ett par:

"Nu funkar det jättebra! Bättre talare också! Kommer du att undersöka på något sätt hur många som har lyssnat? Skulle vara intressant att veta! I alla fall är det här en jättebra idé, tycker jag."

"Tjena Anders! Jättebra ljud de tider jag suttit och lyssnat. Men min dotter sitter i Östersund och hon skrev att ljudet var borta ett tag Det var kanske när jag tittade på Fotbollsgalan Nästa gång vill jag ha en bild att titta på (rörligt). Det vet jag går att fixa Men det kanske är dyrt. Hoppas på det bästa. Ha det! Från de norra skogarna."

Fler synpunkter mottages tacksamt. Hör gärna av Dig om hur det fungerade hos Dig, problem och positivt.  Mejla till anders.barke@alvdalen.se

Klicka här för föredragningslista! 

Sändningen kan nu höras i efterhand också, och på tal om:
Larz Kristerz nämndes minst 10 gånger under sammanträdet. Räkna själv när du lyssnar! Veckans tävling!

Utsändningen hade 108 unika lyssnare som under kvällen var in och lyssnade, hela tiden eller under kortare stunder. Som mest var det 40 stycken som lyssnade samtidigt. Det måste man väl säga är ett bra resultat för Älvdalen! 

Genom att klicka på filerna nedan kan du lyssna på fullmäktigemötet i efterhand. Filerna är väldigt stora, så det kan ta några minuter innan du laddat hem filen. ha tålamod beroende på vilken uppkoppling du har. Vi komer eventuellt att dela upp filerna i   mindre delar, paragraf för paragraf.

Lysnna på del 1, genom att klicka här!

Lysnna på del 2, genom att klicka här!

Lysnna på del 3, genom att klicka här!

Detta var den första av tre testsändningar från Älvdalens kommunfullmäktige. Nästa sändning blir från fullmäktigesammanträdet i Särna 15/12.

Fler synpunkter mottages tacksamt. Hör gärna av Dig om hur det fungerade hos Dig, problem och positivt.  Mejla till anders.barke@alvdalen.se

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197