Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Nytillverkning av HAGSTRÖM-gitarrer

 

 

Den första i USA handtillverkade Hagström De Luxe-gitarren visas på företagsmässan i Älvdalen 2005-04-22 - 2005-0423. Läs mer!

 

Presskonferens med visning av de nya gitarrerna 2005-04-12 Läs mer!

Nytillverkning av HAGSTRÖM-gitarrer.

Ett grossist- och importföretag i Canada, American Music & Sound (AM&S), som samarbetar med grossister i hela världen, kommer inom kort att börja sälja nytillverkade gitarrer med den omisskännliga hagströmlooken. Gitarrerna tillverkas i China, och de modeller som kommer att finnas att tillgå är bl a Super Swede, Swede, De-Luxe och Viking. Man kommer även att saluföra ett antal modeller akustiska gitarrer. Dessa kommer att tillverkas i USA, där också en del Custom-byggda elgitarrer kommer att tillverkas. Den första av dessa Custom-byggen finns nu att beskåda på Porfyr- och Hagströmmuseet i Älvdalen.

Nytillverkningen har blivit möjlig genom att ett avtal träffats mellan AB Albin Hagström och grossistföretaget, där Hagström leasar ut namn, logga och modeller, och tillverkarna står för att kvaliteten ska bli lika hög som hos de ursprungliga Älvdalstillverkade gitarrerna.

Det är bara att önska lycka till, och att hoppas att nyproduktionen kommer att ha sådan hög kvalitet att de gör hagströmnamnet rättvisa.

Mer om nytillverkningen finns att läsa på http://www.hagstromguitars.com/index.html

Besök Porfyr- och Hagströmmuseet i Älvdalen!

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197