Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Junior SM-guld till Älvdalen!


2014-01-20

Guld till Älvdalen!


Junior SM-guld i stafett till Älvdalen. Vid tävlingarna i Torsby, med Finnskoga IF som arrangör, kom för första gången juniorflickor från Älvdalen högst upp på pallen i en SM stafett.

Älvdalens SKG Skidskytte har under flera år lyckats bra på SM stafetter för ungdomar och nu var det så äntligen dags för ett Junior SM guld.

Tanken att spräcka upp fältet och låta övriga lag få jaga lyckades då Lotten Sjödén gjorde en riktigt bra förstasträcka. Lotten kunde växla över till lillasyster Sanna med en ledning på 38 sekunder. Sanna, som är förstaårsjunior, klarade av sin sträcka galant. Snabb skidåkning och inga straffrundor gjorde att ledningen drygades ut. Sanna växlade ut Emma Lindberg på sista sträckan med en ledning på ca 1 ½ minut. Emma gjorde också en jättebra sträcka och drygade ut ytterligare till de jagande lagen. Då Emma gled i mål kunde Älvdalens SKG Skidskytte för första gången i föreningens historia få med sig ett JSM guld i stafett. Grattis!

– Jätteroligt att våra juniorer stannar kvar hos oss i Älvdalens klubbfärger, tycker ordföranden Peter Sjödén, som är en av många ideella krafter bakom föreningens framgångar.

”Det här är stort för oss, att få individuella guld är bra, men att lyckas ha ett helt juniorlag som tar hem SM guld i stafett känns fantastiskt roligt!”

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197