Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Företagsstöd och företagsutveckling


När du vill starta företag, utveckla ditt företag eller har en idé om en ny satsning så kan vi på Näringslivskontoret hjälpa dig. Vi vet vilken möjlighet du har att få ekonomiskt stöd och vilka olika typer av stöd som finns. Vi hjälper dig även få kontakt med ett företagsnätverk.

För att läsa mer om de olika företagsstöden klickar du här.

Starta
Älvdalens kommun erbjuder personlig rådgivning som är konfidentiell, kostnadsfri och objektiv. Vi ger dig råd kring din affärsidé, budget, marknadsföring eller vad du vill ha hjälp med inför din företagsstart. Efter att ha träffat oss lovar vi att du är bättre förberedd för livet som företagare. Vår nystartsrådgivning görs av Lis Karlsson - Epost: lis.karlsson@alvdalen.se Telefon: 0251-31219 och Karin Ardefelt - Epost: karin.ardefelt@alvdalen.se Telefon: 0251-31228 

En dörr in - Forum Älvdalen
Forum Älvdalen är en möjlighet för dig som företagare/medborgare/förening i Älvdalens kommun, och som har frågor inom flera områden och som kräver kommunala beslut, att träffa sakkunniga inom de områden det berör och vid samma bord och tillfälle!
Hur gör du?
Ta kontakt med kommunen som samlar ihop de tjänstemän eller externa organisationer (såsom Länsstyrelsen, Almi, Teknikdalen eller andra företagsfrämjande aktörer) som berörs av dina frågor och samlar dem till ett möte, där du har möjlighet att få svar på så många av dina frågor som möjligt.
Detta underlättar inte bara för dig, utan även för kommunen, då vi tillsammans får en samlad bild av ditt ärende vid sittande bord. Välkommen till Forum Älvdalen och en dörr in!
Kontaktpersoner:
Kontaktcenter – kommun@alvdalen.se eller 0251-313 00
Lis Karlsson – lis.karlsson@alvdalen.se eller 0251-312 19
Karin Ardefelt - karin.ardefelt@alvdalen.se eller 0251-31 228

Driva och utveckla
F7 är ett kompetensutvecklingsprojekt för små företag i Norra Dalarna. F7 erbjuder företagsrådgivning för etablerade företag, föreläsningar, nätverksträffar och spridning av möjligheter hos andra företagsfrämjande aktörer allt för att företagens konkurrenskraft ska öka.

För företag med tillväxtpotential och vilja kan F7 ta in externa coacher kring sakfrågor som hindrar ett företags utveckling. Det kan handla om e-handel, marknadsföring, lönsamhet, organisation och ledarskap, försäljning, upphandling, företagsutveckling mm.

Kontakta Karin Ljuden för mer info: karin.ljuden@alvdalen.se och 0251-31 226.

Utbildning
Ibland kanske den företagsutveckling man behöver är att vidareutbilda sig själv eller sin personal. Det finns ett flertal olika distributörer av olika sorters utbildningar, både på plats och distansstudier. Du kan även studera kortare kurser eller program på exempelvis universitet och högskolor, yrkeshögskolor eller andra studieformer. Det finns flera olika sajter som visar yrkeshögskoleutbildningar. På Utbildning.se finns ett stort antal kurser och utbildningar samlade inom olika kategorier.

 
Frida Torsein
frida.torsein@alvdalen.se
0251-31 232

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197