Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Årets nyföretagare och företagare


Årets Nyföretagare Johanna Petersson, Backlunds skor och Bengt Leandersson, ICA Supermarket. FOTO: Karin Hellström, www.karinhellstrom.se

Årets Företagare samt Årets Nyföretagare avslöjades på frukostmötet i Älvdalen 20 mars 2013. Det stora firandet med diplomutdelning kommer att ske på Företagsmässan i Älvdalens ishall den 26-27 april.

Johanna Petersson på Backlunds skor i Älvdalen utsågs till Årets Nyföretagare och Bengt Leandersson på ICA Supermarket i Älvldaen kröntes till Årets Företagare 2012.


Motivering Årets Företagare i Älvdalen 2012
Årets Företagare Bengt Leandersson är utbildad civilekonom.  Han har varit en framstående idrottsman inom bland annat skidorientering.  Bengt har utbildat sig på ICA-skolans företagsledarutbildning, och därigenom gått till att bli egen ICA handlare, då han året 2007 tog över driften som tredje generationen i familjeföretaget ICA Supermarket Olssons.

Bengt har utvecklat butiken genom stora investeringar, han har organiserat om driften som därigenom bl.a  blivit Svanen-certifierat. Han har även förnyat organisationen genom att arbeta mycket med delaktighet bland medarbetarna. Ansvaret och rollerna har tydliggjorts till alla säljare,  all personal skall se till hela butikens bästa.  Genom dessa förändringar har förhoppningsvis jobben  tryggats för de ca 20 anställda. Utvecklingssinsatserna har på olika sätt skapat en modern och konkurrenskraftig livsmedelsbutik.

Bengt brinner för att skapa arbetstillfällen åt ungdomar och stödjer ungdomsverksamheter i vår kommun. Han är engagerad i ICA Olssons ungdomsstipendium, en fond som varje år under 10 års tid har delat ut pengar till duktiga och framåt ungdomar, ledare och föreningar inom idrott och kultur i Älvdalens kommun.

Att bli Årets Företagare är ett hedersomnämnande och ett sätt att uppmärksamma, samt "visa upp" framstående företagare/företag i vår bygd.
   
Företagarna Älvdalen och Företagarna Särna – Idre – Grövelsjön genom Eva Pettersson, ordförande i Företagarna Älvdalen.

Motivering Årets Nyföretagare 2012
Johanna Petersson, ny ägare av Backlunds Skor i Älvdalens kyrkby sedan augusti 2011, har sedan starten utvecklat verksamheten med stort engagemang, känsla och en tydlig målbild till en modern butik med varor och produkter som tilltalar både gamla och nya kunder.

Johanna är inte bara engagerad och drivande i sin egen butik utan arbetar kontinuerligt lika målinriktat med utvecklingen av Köpmangatan och handeln i Älvdalen.

Backlunds Skor är ett gott exempel på hur en traditionell butik kan ”byta ansikte” och tilltala nya kunder och målgrupper men det krävs en drivande entreprenör med nya idéer som vågar satsa. Vi på näringslivskontoret i Älvdalen kommun upplever att Johanna har allt som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör och att hon är en god förebild för andra, vi vill därför utse henne till Årets Nyföretagare 2012.

Näringslivskontoret genom Karin Ardefelt, näringslivssamordnare.
 
 
Stort grattis till er båda!

 

Här kan du läsa om Årets Företagare och Årets Nyföretagare från i år och tidigare år:

2013
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/frukostmote-i-alvdalen-20-mars.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/04/alvdalens-foretagsmassa-2013.html
 
2012
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/arets-foretagare-och-arets-nyforetagare.html 
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/07/i-dag-korades-arets-nyforetagare-i.html
http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Arets-Nyforetagare-i-Alvdalens-kommun/
 
2011
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/05/arets-foretagare-arets-nyforetagare-och.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/05/fjallposten-arets-nyforetagare-i.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/nu-ar-musik-motorfestivalen-invigd.html

 

 
Frida Torsein
frida.torsein@alvdalen.se
0251-31 232

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197