Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Årets företagare och nyföretagare 2013


Jarle Mosshäll, Idre Byggservice och Christiane och Tom Schreiber, Schweden Aktiv

Årets Företagare samt Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun 2013

Årets företagare 2013 är Jarle Mosshäll som driver Idre Byggservice och årets nyföretagare är Tom och Christiane Schreiber som driver Schweden Aktiv i Nornäs.


Motivering Årets Företagare i Älvdalen 2013
Årets företagare i Älvdalens kommun 2013 är en uppfinningsrik visionär, i en traditionell bransch. Denna entreprenör har varit verksam i samma bransch under 51 år, hans erfarenhet är en stabil grund, samtidigt som hans nyfikenhet och glöd har drivit honom vidare till en helt ny innovation. Med andra ord, årets företagare är en entreprenör ut i fingerspetsarna. 

Företagarna SIG (Särna, Idre, Grövelsjön) och Älvdalen, vill lyfta fram Jarle Mosshäll Idrebyggservice AB till årets företagare 2013 i Älvdalens kommun. 

Jarle slutar aldrig tro på framtiden, han drivs hela tiden av att utveckla och hitta nya lösningar. Han har beslutat att han själv vill utveckla och driva sin innovation vidare där han har sina rötter. Detta är en man som har gjort allt ifrån att utveckla företagets affärsplan till att rita specialmaskinerna till första fabriken som nu står klar, samtidigt som planerna på nästa fabrik redan är i full fart. Trots all erfarenhet och kunskap som denna entreprenör besitter är han öppen för att utbyta erfarenheter med andra. Idag är han och hans företag med i Teknikdalens inkubatorprogram där han kan vrida och vända på sina tankar tillsammans med annan expertis för att utveckla hela produkten från idé till marknad. Jarle är en god förebild för andra entreprenörer, hans engagemang och tro på bygden smittar av sig vilket är en god grund för att bygga nätverk. Hans glöd har nått alltifrån återförsäljare, arkitekter till forskare på högskolan. Som företagare engagerar han sig i intresseorganisationer för att få till förbättringar för sitt och andras företag. 

Idag ser denne ”Drevdagsgrabbs” horisont lite annorlunda ut. Han ser en internationell marknad utan gränser framför sig.

Företagarna Älvdalen och Företagarna Särna – Idre – Grövelsjön genom Eva Pettersson, ordförande i Företagarna Älvdalen.

Motivering Årets Nyföretagare 2013
Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2013 är ett driftigt par, som skapat sig ett helt nytt liv i ett nytt land. Dessa entreprenörer har varit verksamma sedan 2012 och har på kort tid lyckats få sin verksamhet i full drift genom engagemang, envishet och nyfikenhet. Årets nyföretagare är entreprenörer som drivs av en stor vilja, stort engagemang och stor handlingskraft.

Näringslivskontoret på Älvdalens kommun vill lyfta fram Christiane och Tom Schreiber på Schweden Aktiv som Årets Nyföretagare 2013 i Älvdalens kommun.

Tom och Christiane har skapat sig ett helt nytt liv och ett helt nytt företag i Sverige efter flytten från Tyskland. På kort tid har de lyckats skapa ett livskraftigt företag i Nornäs. De har byggt om Nornäs gamla skola och utvecklat ett populärt Bed and Breakfast. Christiane och Tom Schreiber är goda förebilder för andra företagare och visar att man med vilja, mod och initiativrikedom kan komma långt – inte bara genom att flytta från ett land till ett annat, utan även genom att målmedvetet utveckla ett framgångsrikt företag.

Näringslivskontoret genom Karin Ardefelt och Frida Torsein, näringslivssamordnare.
 
 
Stort grattis till er allihopa!

 

Här kan du läsa om Årets Företagare och Årets Nyföretagare från i år och tidigare år:

2014
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/07/arets-nyforetagare-i-alvdalens-kommun.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/10/arets-foretagare-i-alvdalens-kommun-har.html

2013
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/frukostmote-i-alvdalen-20-mars.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/04/alvdalens-foretagsmassa-2013.html
 
2012
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/arets-foretagare-och-arets-nyforetagare.html 
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/07/i-dag-korades-arets-nyforetagare-i.html 
http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Arets-Nyforetagare-i-Alvdalens-kommun/
 
2011
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/05/arets-foretagare-arets-nyforetagare-och.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/05/fjallposten-arets-nyforetagare-i.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/nu-ar-musik-motorfestivalen-invigd.html

 
Karin Ardefelt
karin.ardefelt@alvdalen.se
0251-312 28

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197