Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

SITE

 

 

Katra över SITE området

 

SITE

Sälen och Idre ingår i projektet SITE som är ett gränsöverskridande Interregionalt projekt i programmet Sverige-Norge. Projektet har som uppgift att arbeta med destinationsutveckling på olika plan i SITE-området (Sälen, Idre, Trysil och Engerdal kommuner) under det gemensamma namnet ”Scandinavian Mountains”. Det är ett uttalat mål i SITE att hela Scandinavian Mountains / SITE-regionen kvalificerar för Merket för Hållbar Destination.

I Sverige finns för närvarande (2016) ingen modell för certifiering av hållbara destinationer. I Norge finns certifieringsmodellen Bärkraftigt Reisemål som bygger på GSTC-D,s principer för hållbar destinationsutveckling. Sälen och Idre är godkända som pilotdestinationer i Sverige för den norska modellen och målet är att dessa destinationer ska certifieras under 2017. Detta arbete är också viktigt för att undersöka om denna modell för certifiering av destinationer ska kunna användas i övriga Sverige.

Om du vill läsa mer om projektet SITE, klicka på länken nedan.

http://www.sitedestination.com/sv

Handlingsplan hållbar destinationsutveckling 

En handlingsplanen utarbetas just nu. Den har skickats ut till Visit Idres medlemmar på remiss och synpunkter ska vara projektadministratör Camilla Lind till dels senast 30 juni camilla.lind@malung-salen.se.  Om du vill ta del av arbetsmaterial då kan du kontakta Camilla Lind. Handlingsplanen kommer därefter att behandlas i kommunstyrelsens allmänna utskott 23 augusti och senare i kommunstyrelsen 13 september.  

 

Sidan senast uppdaterad 2016-06-27 av Karin Ardefelt

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197