Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

2018 års kulturpris går till Marit Norin och Torbjörn Zakrisson, Rockdale natur- och kulturupplevelser


Årets kulturpristagare blev Marit Norin och Torbjörn Zakrisson, Rockdale natur- och kulturupplevelser. De får priset för sitt föredömliga arbete med porfyren som gör att Älvdalen lyfts fram på olika sätt. Utdelningen skedde i samband med Nationaldagsfirandet i Älvdalen den 6 juni.  Priset, diplom, blommor och en prissumma om 10 000 kr, delades ut av kommunstyrelsens ordförande Peter Egardt.

Motiveringen för pristagarna lyder: "De lyfter på ett föredömligt sätt fram Älvdalen med sitt enastående arbete kring allt som rör porfyr. Med ett stort intresse för Älvdalens lokala historia och kultur tillsammans med glädje, nyfikenhet och en smula galenskap förmår de genomföra stora projekt som Det stora sarkofagdraget 10 februari 2018. Det blev till stor glädje för Älvdalens invånare och uppmärksammades långt utanför Älvdalens gränser."

Fakta om Älvdalens kommuns kulturpris

Älvdalens kommuns kulturpris utdelas årligen som erkänsla, uppmuntran och stöd för förtjänstfull insats inom kulturområdet såsom dans, film, folkbildning, forskning, hembygdsvård och hembygdsutveckling, konst, konsthantverk, kulturminnesvård, litteratur, musik, teater eller annan betydande kulturell verksamhet.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197