Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalen på andra plats i länet när Lärarförbundet presenterar sin årliga rankning av Bästa skolkommun


För sjuttonde året i rad rankar Lärarförbundet Sveriges skolor. Rankningen Bästa skolkommun sätter fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. Lärarförbundet utser Sveriges bästa skolkommuner för att uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar.

Undersökningen bygger på statistik från SCB och Skolverket och statistik framtagen av Lärarförbundet och arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Rankningen bygger på en jämförelse av 13 kriterier, bland annat lärartäthet, lärarlöner, elevresultat och resurser till undervisningen.

Älvdalens kommun ligger på en andra plats i Dalarna och på en 73:e plats bland landets 290 kommuner, en förbättring med 86 placeringar från i fjol. I topp i Dalarna ligger skolorna i Rättviks kommun och på tredje plats hittar vi Leksands kommun.

Jämfört med förra året har Älvdalen förbättrat sin rankning på bland annat elevernas meritvärde i årskurs 9 och sjukfrånvaron bland lärarna. Friskare lärare och högre andel godkända elever gör alltså Älvdalen till en högt rankad skolkommun

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197