Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens kommun firar kärleken med satsning på evenemangsturism


 
Den efterlängtade förlovningen mellan Fröken Sofia Hellqvist och Prins Carl-Philip i somras väckte stor uppmärksamhet och framförallt stor glädje.
– Vi har verkligen väntat på det här, för Älvdalen innebär det förhoppningsvis startskottet för ytterligare en långsiktig satsning på besöksnäringen, säger Stefan Linde, kommundirektör, Älvdalens Kommun.
 
Just nu är en ansökan för en förstudie inlämnad till Region Dalarna. Förhoppningen är att förstudien ska leda till projektmedel så att Älvdalens Kommun kan utveckla och stärka evenemangsturismen i Norra Dalarna.
 
Älvdalens Kommun har redan erfarenhet av stora evenemang, Älvdalens musik & motorfestival som är en årlig festival och lockar cirka 25 000 besökare till orten varje sommar, Idre Yran som lockar ett stort antal besökare till Idre under sommaren samt Särna festvecka som också den är en publikmagnet och inte minst arrangemang i samband med Vasaloppet. Evenemangsturism är något som ökar generellt i Sverige, och nu får Älvdalens kommun eventuellt ett till evenemang som ännu går under arbetsnamnet Kärleksveckan.
 
Kort efter förlovningen den 27 juni började planer smidas för att göra något i samband med bröllopet mellan älvdalsbördiga Sofia Hellqvist och Prins Carl-Philip. En projektgrupp skapades, med representanter från kommunen, destinationsbolaget och näringslivet. Självklart ligger fokus 2015 på att hylla brudparet men kommunen är också intresserad av att locka både nationella och internationella besökare till Älvdalens kommun och hela Norra Dalarna genom utveckling av evenemangsturism.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197