Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens kommun fortsätter att klättra


Företagens omdömen förra året gav Älvdalens kommun titeln ”Årets klättrare”. Den positiva utvecklingen fortskrider i årets mätning. Företagen upplever att politikernas och tjänstemännens attityder till företagande samt dialogen med kommunledningen förbättrats markant.

Kommunen får även höga betyg när det gäller hur företagen upplever att kommunen vägleder och ger råd i samband med tillsyn, tillstånd och kontroller.

Bland Dalarnas 15 kommuner ligger Älvdalens kommun på fjärde plats i det sammanfattande omdömet av enkäten.

200 företag med minst en anställd i Älvdalens kommun har fått enkäten och 98 har svarat. En utveckling som stack ut var upplevelsen av politikens gehör för näringslivet.

- Älvdalens kommun behöver företagsamma människor och framgångsrika verksamheter. De privata företagen har stor betydelse för kommunens förmåga att ha en välfärd på en hög nivå. Utan företagen stannar vår kommun. Det är därför mycket glädjande att se att företagsklimatet förbättras hela tiden, säger Peter Egardt, kommunalråd i Älvdalens kommun.

Älvdalen - Tredje plats i service

I frågan om service till företag hamnade Älvdalens kommun på tredje plats i Dalarna. Kommunens service till företagen handlar framför allt om bemötande och handläggningstider. Det har betydelse för företagens etablering och expansion.

F7 kommunerna i topp

F7 står för sju kommuner i samverkan och är ett gemensamt projekt mellan kommunerna i Älvdalen, Orsa, Malung-Sälen, Vansbro, Rättvik, Leksand och Mora. Det övergripande målet för F7 är att skapa tillväxt hos lokala småföretag. Älvdalens kommun är projektägare till projektet som startade i januari 2016 och avslutas i december 2018.

2015 låg tre av F7:s medlemskommuner över sverigesnittet gällande kommunens företagsklimat. I år ligger fem av medlemskommunerna med god marginal över sverigesnittet och Orsa klättrar med rask takt uppåt!

Relaterad information

Älvdalens Näringslivskontors blogg om företagsklimatet

Läs mer om projektet F7 på webbplatsen

Jämför företagsklimatet på Svenskt Näringslivs webbplats

Elva av Dalarnas kommuner får bättre betyg, artikel på Svenskt Näringslivs webbplats

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197