Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Filmfestival Mora-Orsa-Älvdalen


6 oktober 2017

Efter fjolårets succé med över 4000 besökare är det åter dags för filmfestival i ovansiljan. 9-20 oktober är det Filmfestival för stora och små, med fri entré till alla visningar.

De tre kommunerna i Mora, Orsa och Älvdalen är glada över att än en gång få samarbeta med BUFF, vilket är en internationell barn och ungdomsfilmsfestival i Malmö. Det är tredje året som BUFF turnerar runt på några orter i hela Sverige med unika filmtitlar, vilka ännu inte har distribution i Sverige.

Dalarna får en fantastisk möjlighet att med fantasins hjälp resa iväg runt omkring i världen tack vare filmberättandets magi. Filmerna berättas ur barn och ungas perspektiv och tar upp angelägna frågor. Dessutom visas extra filmer som kommunerna valt själva och där hittar vi bland annat skräckfilmen Rum 213 och premiärfärska Cloudboy.

Filmerna visas på biograf. I Älvdalen är det visningar även i Idre kulturhus och i Mora är det filmvisningar även i aulan på Mora Gymnasieskola. En film visas på Rosa huset, ungdomarnas eget kulturhus. Det blir även slutna filmvisningar exklusivt för alla grundskoleelever i alla tre kommunerna.

För de som själva vill lära sig att göra film erbjuds två olika Workshops på Rosa huset. Programmet kan du läsa genom att klicka här. Följ BUFF Filmfestival Mora-Orsa-Älvdalen på Facebook.

Fri entré till alla filmvisningar!

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197