Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Förbättrat företagsklimat i Älvdalens kommun – näst bästa utvecklingen i hela Sverige


Budskapet från företagen i kommunen är tydligt. Man upplever en klar förbättring av företagsklimatet och en utveckling som är positiv.

I en undersökning gjord på uppdrag av Svenska Näringsliv har ett hundra företag under våren svarat på frågor om hur de upplever företagsklimatet i kommunen. Det sammanfattande omdömet ökar från 3,2 till 3,6 på en sexgradig skala. Det resultatet gör att Älvdalen är den kommun som har den bästa utvecklingen i Dalarna och den näst största förbättringen i landet.

Kommunstyrelsens ordförande Peter Egardt strålar av glädje och lovordar sin personal och företagarföreningarna i kommunen.

- Våra ansvariga tjänstepersoner har gjort ett hästjobb. Självklart har vi mycket kvar att göra, men nu vet vi att vi jobbar på rätt sätt. Kommunen använder sina resurser effektivt och stöttar näringslivet så mycket man kan. Vi har en fungerande dialog och en gemensam konkret planering för nödvändiga åtgärder. Exempel på dialog är frukostmöten, den så kallade Idrekonferensen samt uppföljningsmöten tillsammans med Företagarna.

Karin Ardefeldt, näringslivssamordnare i norra kommunen, gläds även hon och förklarar att ett starkt näringsliv utvecklar hela kommunen positivt. Det bidrar till inflyttning och underlättar rekrytering vilket i sin tur ger ökade skatteintäkter. Det är som en positiv snöboll som kommit i rullning.

Karin understryker även det Peter säger,

- Dialog är A och O för att vi ska kunna mötas och underlätta för företagen. Det är företagen själva som vet hur deras vardag ser ut och de vet vilket stöd som behövs för att uppnå goda förutsättningar för näringslivet och därmed ett gott näringslivsklimat.

Frida Torsein som är näringslivssamordnare i den södra delen av kommunen, sammanfattar:

-Det här är resultatet av ett medvetet och långsiktigt arbete med goda kommunikationer mellan kommunen och företagen. Det känns fantastiskt roligt att få ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Nu jobbar vi vidare på inslagen väg, säger en nöjd Frida Torsein och tillägger med ett leende; Vi kan ju faktiskt klättra lite till.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197