Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Grön flagg på Gula Villan


Gula Villans förskola är nu en certifierad Grön flagg-förskola. Att få hissa den gröna flaggan är ett bevis på att förskolans arbete för hållbar utveckling blir en självklar del av det dagliga arbetet. Gula Villans förskola har valt utvecklingsområden inom tre teman; närmiljö, matsvinnet och återvinning.

Inom temat närmiljö jobbar man bland annat med egen odling. Under våren har barnen planterat solrosfrön. När solrosorna har växt till sig ska de planteras utomhus. Ute finns också fruktträd och bärbuskar som nu väntar på sol och värme för att vakna till liv igen.

Arbetet med tema matsvinnet har på förskolan varit framgångsrikt. Barnen är mycket medvetna om vad det innebär med matsvinn, de tar för sig av maten själva och nästan ingen mat alls slängs på Gula Villan.

När det gäller återvinning har personalen med hjälp av sagor och lek lärt barnen om hur man kan återvinna. I maj är alla barn med på den stora skräpplockardagen och de lär sig att sortera skräpet. En populär besökare dessa dagar är Skräp-Oskar, en riktig slarver. Barnen, som har lärt sig att man inte får skräpa ned, har fullt sjå med att se efter Skräp-Oskar så att han inte slänger skräp omkring sig. Skräp-Oskar får skarpa tillsägelser från barnen om han inte lyder.

Fakta om grön flagg

Grön Flagg är ett pedagogiskt verktyg som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos barn och unga. Det är organisationen Håll Sverige Rent som erbjuder denna möjlighet till förskolor och skolor som vill jobba för en hållbar värld. Grön Flagg är även en del av det internationella nätverket Eco Schools som omfattar miljontals pedagoger, barn och unga över hela världen. Över 2700 förskolor och skolor är med i Grön Flagg i Sverige, vilket gör det till landets största pedagogiska nätverk för en hållbar utveckling. Förhoppningen från Håll Sverige Rent är att Grön Flagg ska vara första steget i ett livslångt engagemang kring hållbar utveckling.

Länk till mer information om Grön flagg på Håll Sverige Rents webbsida:

http://www.hsr.se/hall-sverige-rents-gron-flagg

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197