Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Investera i ny arbetskraft


Arbetskraft i Älvdalens Kommun

Arbetsmarknadsläget i Älvdalen har det senaste året utvecklats väldigt positivt, få är arbetslösa enligt statistik från Arbetsförmedlingen. Samtidigt finns det utmaningar som att behovet av arbetskraft är stort inom vissa branscher och att det finns människor med kompetens och erfarenhet som vill in på arbetsmarknaden, människor som kommit till Älvdalen och bosatt sig här. Vi behöver hjälpas åt för att lösa bristen på arbetskraft och samtidigt underlätta etableringen av nya "Älvdalingar".

Vad gör Älvdalens Kommun?

Projektet "Jobb i norr" har precis startat upp inom Älvdalens kommun, ett samverkansprojekt med Arbetsförmedlingen. Målet med projektet är att integrera nyanlända i näringslivet samt att arbetsgivare ska finna arbetskraft. Som arbetsgivare finns det många olika vägar samt möjligheter till ekonomiskt stöd vid en anställning.

Älvdalens Kommun har gjort en kartläggning av kompetenser och erfarenheter hos de nyanlända i Trängslet, där i dag närmare 400 asylbonde har sin bostad förlagd sedan november 2015. Kartläggningen visar en mängd kompetenser och yrkeserfarenheter inom olika arbetsområden som kan komma kommunens arbetsgivare väl till del.

Vad kan du som arbetsgivare göra?

Som arbetsgivare kan du pröva ny arbetskraft genom att ta emot praktikanter. Det är en investering för dig och kan underlätta din framtida rekrytering. Samtidigt bidrar du till samhället genom att människor kommer in på arbetsmarknaden. En praktik ger individen erfarenhet, utökat kontaktnät och möjlighet till arbete. Anmäl ditt intresse via formuläret nedan eller ta kontakt med Älvdalens kommun för mer information.

Länk till formuläret där du gör din intresseanmälan

Kontakt för mer information

Projektledare Jobb i Norr
Madelene Persson: 0251-313 53
E-post: madelene.persson1@alvdalen.se

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197