Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Mellbystrand blir åter igen barnkoloni


Sommaren 2017 kommer Älvdalens kommun att använda Mellbystrand som barnkoloni igen. Det innebär att kommunens egna barn- och ungdomsverksamheter såsom exempelvis fritidsgårdarna med ledare kommer att kunna använda fastigheten i Mellbystrand i sommar.

- Fritidsgårdarna i kommunen och Integrationsenheten har redan bokat in sig, berättar Tomas Nord som är ansvarig för kommunens verksamhet i Mellbystrand under 2017.

Anledningen till att det endast är möjligt för kommunalt ledd verksamhet att boka Mellbystrand under sommaren 2017 är de brandskyddskrav som ställs från Räddningstjänsten i Laholms kommun. Det är ett antal åtgärder som måste vidtas utifrån hur kolonin i Mellbystrand ska användas. Det som vi i dagsläget har möjlighet att åtgärda räcker till att få barnkolonistandard.

Intentionen från Älvdalens kommun är att Mellbystrand ska användas för kommunal verksamhet samt för uthyrning till privatpersoner och föreningar i Älvdalens kommun. För att det ska bli verklighet måste vi först uppfylla ytterligare brandskyddskrav för att uppnå den vandrarhemsstatus som krävs för uthyrning.

Föreningar och privatpersoner kommer dessvärre inte att kunna hyra Mellbystrand under 2017, men förhoppningen är att brandskyddskraven ska vara åtgärdade till sommaren 2018.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197