Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

ÄLVDALEN - Dalarnas bästa tillväxtkommun 2010!


Älvdalens kommun vinner Bästa Tillväxt 2010 i ert län.

Ni vinner Bästa Tillväxt 2010 för att er kommun har störst andel aktiebolag som uppfyller tre kriterier. De har ökat antalet anställda, gått med vinst och har även ökat sin omsättning med mer än 5 %.

Vi har skickat ut ett diplom till er med posten som gratulerar er till priset. Företagen i er kommun som uppfyller alla tre kriterierna och har bidragit extra mycket till er vinst har också fått diplom utskickade.

Företagen det handlar om i Älvdalens kommun är, utan rangordning, Lövåsgårdens Fjällhotell, Hotell Älvdalen, Älvdalens Camping, Svedlunds Skogstjänst, TM Villaförsäljning, Knuts Bygg, Anders Persson i Älvdalen, Älvdalsbygg, Hotcat i Fjällen samt Kurvans Tyg och Kläder.

Se diplomet här!

Läs pressmeddelandet: Klicka här!

Läs brev till Älvdalens kommun, klicka här!

Kommunerna i Dalarna placerade sig så här:

1. Älvdalen
2. Vansbro
3. Malung-Sälen
4. Rättvik
5. Falun
6. Ludvika
7. Säter
8. Borlänge
9. Hedemora
10. Avesta
11. Leksand
12. Orsa
13. Mora
14. Smedjebacken
15. Gagnef

Information om Synas Bästa Tillväxt Pris
De kommuner som har störst andel aktiebolag som har ökat antalet anställda, går med vinst och ökar omsättningen mer än 5 % i respektive län tar emot priset. Syna premierar bredd och stabilitet snarare än spjutspetsar. I de fall det finns ett stort framgångsrikt företag i en mindre kommun får det effekt i Synas index bara om företaget anlitar underentreprenörer i kommunen eller sysselsätter mycket folk i kommunen, vilket leder till att servicenäringar får ett bättre kundunderlag. Det är viktigare för en kommun, att det finns många små företag, som växer, än att det finns ett stort företag som är framgångsrikt. En region blir stabilare om 100 små företag anställer en person till och ökar sin omsättning än om ett företag gör det.

Läs mer om Synas pris och diplom på www.syna.se.

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197