Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Ny kommunpolis kartlägger trygghet


Lena Eriksson-Ronnerstedt är kommunpolis i Älvdalens kommun. Det är en ny funktion inom polisen som skapades i samband med polisens omorganisation 2015.

Kommunpolisen ska verka som en länk mellan kommun, medborgare och polis och därmed jobba brottsförebyggande och trygghetsskapande på lokal nivå. Det innebär ett närmare samarbete med de som bor och verkar i kommunen.

Lena har en lång bakgrund inom polisen och har arbetat både i Göteborg och Stockholm. Hon har även varit polisområdeschef i Västerdalarna och sedan 2007 arbetar hon som polis i Malung-Sälen. Nu är hon också kommunpolis i Älvdalens kommun, Malung-Sälens kommun och Vansbro kommun.

– Att få jobba i Älvdalens kommun ska bli spännande. Jag har tillbringat mycket tid i fjällen och har ett stort intresse för skidåkning och fiske. Jag älskar att köra hundspann och åker gärna motorcykel och skoter när jag är ledig, säger Lena.

Nu hoppas Lena, att i sin nya roll som kommunpolis, få möjlighet att träffa så många som möjligt i Älvdalen. Lena kommer tillsammans med kollegor från polisen och kommunen lyssna in vad kommuninvånarna upplever som otryggt i Älvdalens kommun och utifrån det sedan teckna ett så kallat medborgarlöfte.

Medborgarlöftet är en utveckling av de samverkansöverenskommelser som funnits tidigare mellan kommun och polis. Målet är att det här löftet ska bli mer konkret och lokalt förankrat bland medborgarna.

– I slutet av april kommer vi att finnas i Älvdalen, Särna och Idre för att samla in synpunkter på vad som skapar otrygghet i Älvdalens kommun, upplyser Lena.

Du kan hjälpa oss att kartlägga tryggheten i din kommundel genom att svara på kommunpolisens trygghetsenkät. Trygghetsenkäten är öppen att svara på under tiden 11 april- 25 april.

Den sista september ska medborgarlöftet i Älvdalen vara påskrivet och före 2016 års slut ska det finnas medborgarlöften i alla Sveriges kommuner.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197