Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Nyutexaminerade medarbetare i Älvdalens kommun


Foto: Monica Estenberg

Nyutexaminerade medarbetare i Älvdalens kommun

13 nya värdegrundsledare och fyra undersköterskor har tagit examen. Grattis säger vi till dem!

Älvdalens kommun har sedan 2011 deltagit i regeringens uppdrag att kompetensförstärka personalen inom äldreomsorgen. Sedan 2011 fram till juni 2014 pågår projektet omvårdnadslyftet. Under denna tid har ett flertal av äldreomsorgens personal valt att utbilda sig inom olika kompetensområden. Av dessa har nu fyra medarbetare, med stort engagemang, läst in hela undersköterskeexamen och tilldelats sin yrkestitel.

Under perioden har även utbildade medarbetare fått tillgång att läsa specialiseringsområden och detta arbete pågår aktivt i kommunen fram till juni 2014. För detta framgångsrikta arbete kan kommunen tilldelas bonus. Det kommer att redovisas i december 2014. Hur denna bonus utdelas beror på hur duktiga kommunernas anställda varit att studera in kompetensområden både på grund- och specialiseringsnivåer.

Ett annat projekt inom kommunen har varit att utbilda personalen i den Nationella värdegrunden inom äldreomsorgen. Detta projekt har pågått under hela 2013 fram till januari 2014.
Inledningsvis identifierades 13 nyckelpersoner inom äldreomsorgen, att utbildas till värdegrundsledare. De har deltagit aktivt i arbetsplatsnära undervisning, för att sedan i sina arbetsgrupper lyfta dialoger som handlar om socialtjänstlagens nationella värdegrund. De har sedan varit behjälpliga att insamla reflektioner, tankar och idéer på förbättringsområden på ett mycket förnämligt sätt. Dessa 13 värdegrundsledare är nu klara med sin utbildning och skall tillsammans med sina enhetschefer fortsätta att lyfta dialoger i arbetsgrupperna samt lyfta kvaliteten inom äldreomsorgen.

Alla enhetschefer inom äldreomsorgen har läst en värdegrundsutbildning på högskolan Dalarna 7,5p och en av enhetscheferna har även läst fördjupad värdegrundsutbildning inom äldreomsorgen med betoning på ledarskapet 15 poäng på Karolinska Institutet.
I torsdags bjöds de flitiga in för en middag vid Älvdalens restaurangskola, som en god gest för otroligt fint engagemang från deras sida.

På bilden från vänster bakre raden har vi
Inger Eriksson, värdegrundsledare
Helena Svensson, kursledare
Cina Enblom, värdegrundsledare
Lenita Halin, värdegrundsledare
Kia Westerling, värdegrundsledare
Helene Mosshäll, värdegrundsledare
Åsa Ädling, värdegrundsledare
Berit Björk, värdegrundsledare
Anette Larsson, värdegrundsledare
Kicki Nämnd, värdegrundsledare

Från vänster mellersta raden:
Inga-Lill Matsson, undersköterska
Gun-Britt Jansson, undersköterska
Inger Spritt, undersköterska
Marie Böhlin undersköterska

Från vänster främre raden.
Ros-Marie Lidfors, värdegrundsledare
Ann-Charlott Säll, värdegrundsledare
Fia Mattsson, värdegrundsledare
Monika Salmonsson, värdegrundsledare

Än en gång grattis!

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197