Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Vinterfest 2018


Människan och naturen – det är temat för 2018 års Vinterfest som arrangeras i Älvdalen, Mora och Orsa den 15-18 februari. En årligen återkommande och mycket uppskattad klassisk musikfestival - en fest fylld av inspirerande, spännande och nyskapande musik.

Kompositörer har i alla tider inspirerats av naturen, härmat den och försökt att återskapa den i sin musik – men vårt musikaliska förhållande till naturen går mycket djupare än så.

Från kompositioner baserade på fågelsång till den svenska uråldriga kulningen utforskar årets Vinterfest människans relation till sin naturliga miljö.

Större och mindre konserter, med både yngre och äldre musiker, för en publik i alla åldrar och med intressanta underteman som exempelvis Ljus & Skuggor, Fåglarnas sång och Peter och vargen. Tiderna och platserna för konserterna är vitt skilda och ibland måste publiken förflytta sig mellan scenerna och man kan bli underhållen både tidigt och sent. Konsertlokalerna är allt från utomhusscener och kyrkor till en bilfirma och en nattklubb med namnet Lilla Helfvetet Bar.

Årets artister är bland annat sångerskan Sofia Sandén från Leksand, violinisten Rosanne Philippens från Amsterdam, cellisten István Várdai från Pécs i Ungern, pianisten Juho Pohjonen från Helsingfors och självklart Dalasinfoniettan. Konstnärlig ledare för Vinterfest är den isländske pianisten Víkingur Ólafsson. Víkingur är ett unikum, han är internationellt känd och har en helt egen konstnärlig personlighet.

Välkomna till en musikalisk fest mitt i vintern som är överraskande, värmande och mycket professionell.

Mer information finner du på Vinterfests webbsida där du också kan boka biljetter:
 http://www.vinterfest.se/

Uppdaterad 8 februari 2018

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197