Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Destinationsdesign Särna

I måndags, den 10 oktober 2011, presenterade Gävle Dala Design Lab sitt arbete ”Destinationsdesign Särna”, ett helhetskoncept för Särna som by och turistmål.

Ett gemensamt ”manus” och riktning att följa som kan användas under flera år framöver, något som ska underlätta och inspirera till förbättringar och flera kreativa lösningar allt eftersom. 

Under flera år har ”Värna om Särna”, som är en undergrupp till Särna Turistförening, arbetat med att försköna och förbättra intrycket av Särna med målet att få människor att stanna antingen som ortsbo eller turist, få människor att se och förstå möjligheterna naturen och vyerna ger omkring Särna.

Entreprenadskolan i Leksand hjälpte gruppen i början att samla vad som behövdes och tillsammans med Maria Åslund och Agneta Larsson från kommunen formades en plan om hur man vill gå tillväga med den kraft och energi som fanns inom gruppen. Många idéer möttes och gruppen valde att satsa på utsmyckningen i byn. Dock saknades en röd tråd igenom byn som binder allt samman.

EU projektet Scandinavian Heartlands med Jakob Ebner från Länsstyrelsen och Agneta Larsson från Älvdalens kommun fortsätter att hjälpa Värna om Särna och nu senast att förverkliga denna röda tråd genom Gävle Dala Design Lab.

Här presenteras resultatet – Ett spännande material ligger framför er! Klicka här för att se den fantastiska foldern med resultatet!
Målet är att göra en märkbar skillnad innan Festveckans 30 års jubileum, alltid vecka 29

Vid frågor, kommentar, stöd etc., kontakta Särna Turistförening 070-264 41 28, gohelena@aol.com . Välkomna att må gott i Särna!

 

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197