Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Om oss

Om oss

Montessoriskolan ligger i centrala Älvdalen. Vi har elever från klass 2 upp till och med klass 6. Totalt går det 85 elever på vår skola.

Våra elever fortsätter efter årskurs sex till högstadiet på Älvdalsskolan. Eleverna i de högre klasserna har vissa lektioner i högstadiets lokaler redan under tiden hos oss, vilket är en bra förberedelse inför flytten efter klass sex.

Så här jobbar vi

Vi är en Montessoriinspirerad skola. Vi följer läroplanen och har även egna mål som vi strävar mot. Varje klass har en mentor/klassföreståndare som har extra ansvar för eleverna i respektive klass och en av våra styrkor är att vi är flera lärare som arbetar tillsammans för och med eleverna.

Hos oss är det viktigt att varje barn får jobba utifrån sina egna förutsättningar och att alla vet hur det är att vara en bra vän och klasskamrat.

Personal på Montessori

Rektor och skolledning
Personal
Skyddsombud

Skolan och vår omgivning

Montessoriskolan startades år 1986. Vi har korta gångavstånd till biblioteket, is- och simhallen, sporthallen och skidstadion. Med högstadiet alldeles intill har vi tillgång till slöjd, bild, musik, teknik och språkval.  

Vår skolgård har många fria lekytor och ligger precis bredvid en stor fotbollsplan.

Tillgänglighet

Vår skola är handikappanpassad - det finns handikapptoalett och automatiska dörröppnare. Prata med personalen om du har några funderingar.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197