Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Regler och avgifter

Älvdalens kommunala musikskola firade 50 år 2008. Musikskolan har elever i alla tre kommundelarna. Ungefär 160 barn och ungdomar är elever i musikskolan.

När får jag börja i musikskolan?

Normalt får du börja från årskurs 4. I mån av plats och på vissa instrument (till exempel fiol och blockflöjt) kan du få börja redan från årskurs 1. När du väl börjat hos oss får du spela ända tills du gått ut gymnasiet.

Hur anmäler jag mig?

Använd blankett ”Ansök om plats i musikskolan” eller ”Ansök om plats i Musikskolans kör”. Du kan lämna din anmälan på följande olika sätt:

  • Skriv ut blanketten, fyll i den och skicka in till musikskolan enligt adress på blanketten.
  • Lämna blanketten i postlådan inne på musikskolan eller ge den till någon av musiklärarna.
  • För att ansökan ska vara giltig måste målsman (till elev under 18 år) skriva under innan den skickas in. Det gör att om du vill sända den med e-post behöver du skanna in den påskrivna blanketten och sedan bifoga den med e-post till: musikskolan@edu.alvdalen.se

När måste anmälan vara inne?

Så snart som möjligt! Tänk på att anmälningsdatum avgör din placering i kön för att få börja spela. Vi hör av oss när det finns plats till dig.

Vad kostar det?

Avgiften är 500 kronor per termin. Om du har syskon som går i musikskolan betalar syskonet 250 kronor per termin. Avgiften måste betalas för varje påbörjad speltermin.
Om Du är med i någon ensemble eller orkester kostar det inget extra.

För att din familj ska få syskonrabatt är det viktigt att du fyller i om syskon redan är inskrivet i musikskolan. Anmälan till musikskolan är bindande. Observera att du måste betala hela avgiften om påbörjat termin, men sedan bestämmer dig för att sluta.

Om du bara vill vara med i kören är terminsavgiften 150 kronor per termin. En elev som redan spelar instrument eller tar sånglektioner går gratis på kören, men måste anmäla sig precis som övriga. Syskonrabatt gäller inte för kören.

Vilka instrument kan jag välja på?

Klicka här för att se vilka instrument musikskolan erbjuder undervisning på. Välj också ett instrument i andra hand i fall det skulle vara kö på det instrument som du valt i första hand.

Måste jag köpa ett eget instrument?

Musikskolan hyr ut en del instrument, men inte gitarr, blockflöjt, keyboard, trumset och piano. Hör av dig om du vill hyra ett instrument av musikskolan. Instrumenthyran är 250 kronor per termin.

Är det svårt att få en plats?

På vissa instrument som till exempel elgitarr, gitarr, sång och slagverk har vi kö. Därför är det bra att du gör ett andrahandsval när du anmäler dig.

Var ligger musikskolan?

Musikskolans hus ligger bredvid gamla gymnastiksalen vid Älvdalsskolan. Där finns fyra undervisningsrum, orkestersal och personalrum.

Musikskolans lärare undervisar också elever i Buskoviusskolan i Särna, Strandskolan i Idre och i Rots skola.

Får någon av mina föräldrar följa med på lektionen?

Självklart! Föräldrar, vårdnadshavare eller annan vuxen får gärna komma och lyssna om de vill och har möjlighet.

Jag har fler frågor, vem kan jag ringa till?

Telefonnummer till musikskolan och till musiklärarna hittar du här. Ring och fråga om det du undrar över!

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197