Bli en livräddare – inbjudan till föreläsning i suicidprevention

Publicerad: 15 februari 2024 Uppdaterad: 8 maj 2024

Den 15 maj kan du lyssna till Marie Niljungs föreläsning Psykisk livräddning – bli en livräddare. En föreläsning som handlar om hur vi kan förhindra att en människa tar sitt liv, hur vi kan agera när någon mår dåligt och hur vi som medmänniskor kan göra stor skillnad. Föreläsningen ger även verktyg för att själv må bra.

I Sverige tar varje år cirka 1 500 personer sina liv, 50 av dem i Dalarna. Många av dessa dödsfall går att förhindra genom ökad kunskap och mod.

Marie Niljung har ägnat sitt liv åt suicidprevention och studerat hur det kan förebyggas, och vilka insatser som kan få en djupt deprimerad person eller en person i en livskris att stanna upp, tänka om, och hitta sin livslust igen.

I sin föreläsning delar Marie med sig av egna erfarenheter, kunskaper och insikter kring suicid, psykisk hälsa, stress och arbetsmiljö.

1997 tog Marie Niljungs mamma sitt liv. Nio år senare orkade inte hennes pappa leva längre, och gick samma väg. Om Marie hade vetat det hon vet idag, så är hon övertygad om att hon hade kunnat rädda deras liv.

Genom att lyssna på Marie Niljungs föreläsning lär dig enkla men kraftfulla verktyg för psykologisk livräddning och du får även verktyg för att själv må bra.

När: Onsdag 15 maj 2024 klockan 15.00−16.30.

För vem: Alla.

Föreläsningen är gratis. Spara datum och länk i din kalender!

Senast uppdaterad: 8 maj 2024