Lägergården i Mellbystrand

Kommunens lägergård i Mellbystrand kan hyras veckovis av föreningar, kommunala verksamheter och slutna sällskap från Älvdalens kommun.

Lägergården Kolonin i Mellbystrand.

Lägergården i Mellbystrand i Laholms kommun på västkusten, även kallad kolonin, var tidigare en barnkoloni för barn från Älvdalens kommun. Lokalerna används fortfarande främst under sommarmånaderna. Närheten till den kilometerlånga sandstranden gör Mellbystrand till ett mycket populärt semesterställe för Älvdalens kommuns invånare.

Mellbystrand 2024

Inför sommaren 2024 tar vi in önskemål om hyra av Mellbystrand, för att sedan lotta ut veckorna. Det går att önska upp till tre alternativa veckor. Senaste datum för att lämna önskemål var 3 mars 2024. Vi kommer att genomföra en lottdragning bland inkomna önskningar. Blir er önskan dragen blir ni kontaktade av oss.

Uthyrning av Mellbystrand

Kolonin hyrs ut veckovis med bytesdag på lördagar. Du behöver vara folkbokförd i Älvdalens kommun för att hyra anläggningen. Priset är 30 000 kronor per vecka.

I första hand hyrs kolonin ut för kolloverksamhet, i andra hand för kommunala verksamheter och i tredje hand för slutna sällskap. Endast ett slutet sällskap åt gången får nyttja lokalerna. Sällskapsdjur är inte tillåtna. Det är inte heller tillåtet att campa, det vill säga att ställa upp husvagn, husbil eller att sätta upp tält på gården.

Rumsfördelning och faciliteter

Totalt finns det 34 bäddar i tio olika rum. 4 rum med 5 bäddar, 2 rum med 3 bäddar och 4 rum med 2 bäddar. Gemensamt kök, toaletter, tvätt och dusch. Utomhus finns en stor veranda med utemöbler. De stora gräsytorna har gott om plats för olika aktiviteter. Bland annat finns det två stora fotbollsmål och en slogbod.

Övrig information

För mer information om kolonin i Mellbystrand kan du kontakta Tomas Nord.

Senast uppdaterad: 4 mars 2024