Information om coronaviruset
Här hittar du information om hur kommunen arbetar för att hantera situationen med coronaviruset, Covid-19.

Information till dig som företagare med anledning av coronaviruset

Coronaviruset påverkar näringslivet i kommunen och vi möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Kommunen erbjuder nu företag möjligheten att skjuta fram betalningar och leverantörer kan få justera betaldatum för snabbare betalning. Vi har samlat de stödpaket som finns tillgängliga för att hjälpa dig som företagare att hitta rätt bland de stöd och möjligheter som finns. Tveka inte att höra av dig till oss.

Information med anledning av Corona-virus

Kommunens egna stödåtgärder för företag

Företag kan få möjlighet att skjuta fram betalningar till kommunen och leverantörer kan få justera betaldatum för snabbare betalning. Läs om kommunens egna stödåtgärder för företag

Håll dig uppdaterad

Vi har samlat ett antal länkar där du du som företagare kan hitta viktig information.

verksamt.selänk till annan webbplats samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktigt för dig som företagare att känna till.

Information från Regeringenlänk till annan webbplats gällande bland annat stöd till företag. Du hittar även det senaste stödpaketet från regeringenlänk till annan webbplats som ger stöd genom:
* Att en statlig företagsakut för drabbade små och medelstora företag har inrättats
* Tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter
* Tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher
* Åtgärder riktade mot mindre företag.

Tillväxtverkets informationlänk till annan webbplats om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.

Skatteverketlänk till annan webbplats hittar du mer information om bland annat tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter.

Almilänk till annan webbplats har ett så kallat "Brygglån" för dig som får ökat finansieringsbehov som en följd av coronavirusets spridning.

Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna coronaviruset medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Organisationen Företagarnalänk till annan webbplats har samlat artiklar som berör coronaspridningen och hur den påverkar svenska småföretagare.

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang med färre än 500 deltagare. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att coronavirus sprids.

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats angående reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vård av barn.

Hjälp oss att kartlägga konsekvenserna av coronaviruset

Vi behöver din hjälp att kartlägga konsekvenserna av coronaviruset för näringslivet i Älvdalens Kommun. Mejla oss en kort lägesbild. Kartläggningen syftar till att kunna vara väl förberedda med underlag när satsningar kommer och skapa en samsyn med andra berörda myndigheter och organisationer som kan bidra till att stärka näringslivet.

Rådgivning och stöd

För dig som driver ett nystartat företag upp till tre år

Nyföretagarcentrum finns tillhands på telefon och digitalt om du behöver rådgivning. Kanske kan vi komma på nya lösningar tillsammans för ditt företag. Rådgivningen är alltid kostnadsfri och riktar sig till företag upp till tre år gamla. Mejla norradalarna@nyforetagarcentrum.se för att boka rådgivning.

Forum Älvdalen

Boka ett möte med kommunens tjänstepersoner för samordning och vägledning när du har ett ärende som rör flera områden. Kontaktuppgifter hittar du längre ner.

Älvdalens kommun ställer in företagarfrukost och andra sammankomster

Företagarfrukostarna är inställda från och med 17 mars. Övriga sammankomster fram till och med sista april kommer att riskbedömas för varje tillfälle. Anledningen är att all personal behövs i den ordinarie verksamheten och för att undvika smittspridning.

Senast uppdaterad: 27 mars 2020