Information om coronaviruset
Läget är fortfarande allvarligt, fortsätt följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer! Här hittar du information om hur kommunen arbetar för att hantera situationen med coronaviruset, Covid-19.

Mötesplatser, träffpunkter

Här hittar du mötesplatser och träffpunkter för sociala aktiviteter. De flesta som kommer är äldre som vill ha omväxling, träffa andra och umgås. Här finns aktiviteter som stimulerar och håller alla sinnen igång

Äldre leker lek med liten boll på mötesplatsen Träffpunkten

Stängt tills vidare

Från och med torsdag 12 mars håller träffpunkterna i Älvdalen, Särna och Idre stängt tills vidare.

I Älvdalens kommun följer vi de nationella myndigheternas rekommendationer om coronaviruset. För att minimera risken för att äldre blir smittade stänger vi våra mötesplatser för äldre.

De flesta som kommer till mötesplatserna är äldre och kommer för att umgås, prata, fika eller vara med på andra gemensamma aktiviteter. Vi hoppas på förståelse och ser fram mot att ses när risken för smittspridning är över.

Läs mer om Så hanterar Älvdalens kommun coronaviruset, Covid-19.

Välkomna till våra mötesplatser i Älvdalen, Särna och Idre.

Vi är till för dig som vill umgås, prata, fika eller bli sysselsatt med något som passar just ditt intresse. Vi har minst tre aktiviteter i veckan.

Exempel på aktiviteter:

  • spela bingo
  • gymnastik
  • frågesport
  • gå tipspromenad
  • ha fredagsmys
  • gubb och gumkvällar
  • musikunderhållning
  • modevisning
  • utflykter

Vi samverkar med olika aktörer i kommunen, till exempel Älvdalens församling och byföreningar för att även kunna erbjuda möteplatser ute i olika byar, men också för att minska och förebygga ensamhet. De flesta av våra aktiviteter är kostnadsfria, ibland förekommer en låg summa till självkostnadspris.

Alla är hjärtligt välkomna.

Träffpunkten i Älvdalen

Verksamheten finns på Tallbacken. Här finns aktiviteter, fika/ enklare caféverksamhet. Till Träffpunkten är alla välkomna.

Rockstugan i Särna

Verksamheten finns på Särna äldreboende. Här finns aktiviteter och fika. Till Rockstugan är alla välkomna.

Solängsgården i Idre

Verksamheten finns på Solängsgården. Här finns aktiviteter och fika. Till Solängsgården är alla välkomna.

Senast uppdaterad: 28 april 2020