Information om coronaviruset
Läget är allvarligt och nya skärpta allmänna råd gäller för alla som bor och vistas i Dalarna.

Arbete för unga

För dig som är mellan 16-25 år erbjuder vi olika möjligheter. Under sommaren erbjuder vi feriejobb för elever som är skrivna i kommunen och går i årskurs 9 i grundskolan eller årskurs 1 på gymnasiet. Du ska ansöka senast 2020-04-30.

Varje sommar erbjuder kommunen sommarjobb till ungdomar. För 2020 är det ungdomar födda 03-04, som har chans att jobba två veckor inom kommunens olika verksamheter. Du ska ansöka senast 2020-04-30.

Kommunen erbjuder feriejobb inom barnomsorgen, äldreomsorgen, parkarbete, Wilum o Bellum, fäbodkollo, biblioteket. Feriejobb finns i Idre, Särna och Älvdalen under veckorna 25-32.

För mer information om feriejobb, mejla Mathias Jones.

Du kan hos oss få individuell coachning, gå en arbetsmarknadskurs eller entreprenörskapskurs, delta i friskvårdsaktiviteter eller få stöttning och hjälp att hitta praktikplats eller utbildning. Genom "En dörr in" kan du träffa till exempel Arbetsfömedlingen, Försäkringskassan, Socialkontoret och arbetsmarknadscoacherna på ett och samma möte.

Genom våra projekt har vi möjlighet att erbjuda aktiviteter utöver vårt vanliga utbud. Ett sätt att ge lite guldkant i tillvaron för dig som är mellan 16-25 år.

Genom Skollagen har alla kommuner i landet ett ansvar som kallas ”kommunala aktivitetsansvaret” (KAA). Det betyder att kommunen måste kontakta alla ungdomar i kommunen mellan 16-20 år om kommunen får en signal om att gymnasiestudier avbrutits eller att en ungdom har ofullständiga gymnasiebetyg. Kommunen ska då erbjuda vägledning. Du hittar mer information om kommunalt aktivitetsansvarlänk till annan webbplats på Sveriges Kommuner och Regioners webbplats.

Du som fått brev från oss och är mellan 16-20 år, kan fylla i vårt formulär om din sysselsättninglänk till annan webbplats.

Du som är mellan 16–64 år, står utanför arbetsmarknaden och behöver hjälp att hitta en lösning på din situation har möjlighet att träffa mottagningsteamet i "En dörr in". Syftet är att du ska slippa rundgång hos flera myndigheter och istället få rätt stöd av rätt aktör under ett och samma möte.

En dörr in är en samverkan mellan Älvdalens Kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Dalarna (tidigare Landstinget Dalarna).

På dessa möten finns personal från

  • Försäkringskassan
  • Arbetsförmedlingen
  • Region Dalarna (tidigare Landstinget)
  • Individ- och familjeomsorgen, Älvdalens kommun
  • Arbete och integration, Älvdalens kommun

Vi finns i kommunhuset i Älvdalen på onsdagar jämna veckor klockan 13.30‑15.30. En tisdag i månaden finns vi på vårdcentralen i Särna klockan 10.15-12.00.

Anmäl ditt intresse för ett möte med En dörr in

Vi kan coacha och stötta dig till praktik, jobb eller studier.

För mer information, mejla Madelene Persson.

Senast uppdaterad: 30 november 2020