Information om coronaviruset
Läget är allvarligt! Ta ditt personliga ansvar och skydda dig själv och andra från covid-19. Här finns kommunens samlade information.

Buss, tåg och flyg

Du kan åka buss till Älvdalen med den vanliga kollektivtrafiken som Dalatrafik ansvarar för. Behöver du åka tåg finns närmaste tågstationer för persontrafik i Mora och Orsa. Den flygplats som ligger närmast Älvdalens kommun, och som är öppen för reguljärflyg är Moras flygplats.

Inom kommunen och mellan kommunerna i länet är det Dalatrafiklänk till annan webbplats som har hand om bussförbindelserna. Bolaget ägs gemensamt av Region Dalarna och länets 15 kommuner.

Du som vill åka buss kan planera din resa med hjälp av Reseplaneraren på Dalatrafiks webbplatslänk till annan webbplats. I reseplaneraren kan du välja att resa med ordinarie linjetrafik. Ordinarie linjetrafik är bussturer som går utsatta dagar och tider och som du inte behöver boka i förväg. Det finns möjlighet att köpa biljetter på bussen.

Som komplement till de ordinarie bussturerna finns flextrafik (kompletterings­trafik). Flextrafiken fungerar som extra turer med mindre bussar eller andra fordon. Flextrafiken har också fasta tidtabeller, men körs enbart när någon har bokat in sig på turen. Du kan läsa mer om flextrafik och tidtabeller på Dalatrafiks webbplats.länk till annan webbplats

Det går inga persontåg till Älvdalens kommun. Du kan åka tåg till Mora och därifrån ta bussen till Älvdalens kommun.

Det finns två hållplatser för tåg i Mora, en på Mora resecentrum och en på Morastrand station. Mora resecentrum är knytpunkt för busstrafiken.

Tåg i Bergslagenlänk till annan webbplats är ett regionalt tågbolag som trafikerar kortare sträckor i Dalarna. Tåg går flera gånger dagligen mellan Morastrand station och Borlänge Centralstation. Tågen stannar även vid Mora resecentrum.

Även SJ länk till annan webbplatstrafikerar sträckan, och deras tåg går bland annat till och från Stockholm och Arlanda flygplats. I Mora stannar tågen endast vid Mora resecentrum.

Älvdalens kommuns närmaste flygplats för persontrafik finns i Mora. Mora-Siljan flygplats är en regional flygplats och ligger 6 kilometer sydväst om Mora centrum.

Flygplatsen drivs av AB Dalaflygetlänk till annan webbplats, som ägs av Mora, Falun och Borlänge kommuner och Region Dalarna. Flygplatsen är också bas för Ovan Siljans flygklubblänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 30 januari 2020