Buss, tåg och flyg

Du kan åka buss till Älvdalen med den vanliga kollektivtrafiken som Dalatrafik ansvarar för. Behöver du åka tåg finns närmaste tågstationer för persontrafik i Mora och Orsa. Den flygplats som ligger närmast Älvdalens kommun är Moras flygplats.

Inom kommunen och mellan kommunerna i länet är det Dalatrafik Länk till annan webbplats. som har hand om bussförbindelserna. Bolaget ägs gemensamt av Region Dalarna och länets 15 kommuner.

Du som vill åka buss kan planera din resa med hjälp av Reseplaneraren på Dalatrafiks webbplats Länk till annan webbplats.. I reseplaneraren kan du välja att resa med ordinarie linjetrafik. Ordinarie linjetrafik är bussturer som går utsatta dagar och tider och som du inte behöver boka i förväg. Det finns möjlighet att köpa biljetter på bussen.

Som komplement till de ordinarie bussturerna finns flextrafik (kompletterings­trafik). Flextrafiken fungerar som extra turer med mindre bussar eller andra fordon. Flextrafiken har också fasta tidtabeller, men körs enbart när någon har bokat in sig på turen. Du kan läsa mer om flextrafik och tidtabeller på Dalatrafiks webbplats. Länk till annan webbplats.

Det går inga persontåg till Älvdalens kommun. Du kan åka tåg till Mora och därifrån ta bussen till Älvdalens kommun.

Det finns två hållplatser för tåg i Mora, en på Mora resecentrum och en på Morastrand station. Mora resecentrum är knytpunkt för busstrafiken.

Tåg i Bergslagen Länk till annan webbplats. är ett regionalt tågbolag som trafikerar kortare sträckor i Dalarna. Tåg går flera gånger dagligen mellan Morastrand station och Borlänge Centralstation. Tågen stannar även vid Mora resecentrum.

Även SJ Länk till annan webbplats.trafikerar sträckan, och deras tåg går bland annat till och från Stockholm och Arlanda flygplats. I Mora stannar tågen endast vid Mora resecentrum.

De närmaste flygplatserna som har personflyg finns i Sälen Länk till annan webbplats., Borlänge Länk till annan webbplats. eller Sveg Länk till annan webbplats..
Mora flygplats har just nu ingen trafik.

Senast uppdaterad: 2 maj 2023