Information om coronaviruset
Våra gemensamma ansträngningar gör skillnad men läget är fortfarande allvarligt. Det är viktigt att fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens och Region Dalarnas råd och rekommendationer!

Film, musik och teater

Älvdalen har ett rikt kulturutbud med något för alla åldrar. Här finns teaterarrangemang, BUFF Filmfestival för stora och små, Vinterfest och mer.

Bild

Film

För den filmintresserade finns goda möjligheter att ta del av det senaste filmutbudet. I centrala Älvdalen finns Älvdalens biograf utrustad med modern bioteknik. Här visas biofilmer året runt. Varje skollov visas det film som är anpassad till barn och ungdomar. Läs mer om biografens filmutbud på bioguidenlänk till annan webbplats.

BUFF, en turnerande filmfestival

Kommunerna i Älvdalen och Mora är glada över att få samarbeta med BUFF, som är en turnerande internationell barn och ungdomsfilmfestival i Malmö.

BUFF turnerar runt på olika orter i hela Sverige med unika filmtitlar, varav många ännu inte har visats i Sverige. Dalarna får en fantastisk möjlighet att med fantasins hjälp resa iväg runt omkring i världen tack vare filmberättandets magi. Filmerna berättas ur barn och ungas perspektiv och tar upp angelägna frågor.

Filmerna visas på kommunernas biografer. De offentliga föreställningarna är öppna för alla åldrar. De slutna filmvisningar är exklusivt för elever i grundskolorna i Älvdalen.

Musik

Musikintresset är stort inom kommunen. Ett rikt musikutbud erbjuds i kommunen året om med allt från musikfestivaler och konserter till små, lokala spelningar. För barn och unga finns Musikskolan.

Musikskola

Älvdalens Musikskola erbjuder undervisning för barn och unga. Varje år arrangerar musikskolan en eller flera konserter i sin lokal. Mer information hittar du på Musikskolans hemsida.

Vinterfest

Vinterfestlänk till annan webbplats är en internationell kammarmusikfestival i Orsa, Mora och Älvdalen som kommunerna arrangerar tillsammans med Musik i Dalarna. Målet med festivalen är att skapa en musikfest med nationella och internationella musiker av högsta kvalitet.

Teater

Kulturföreningen Welestlänk till annan webbplats är en riksteaterförening som bland annat arrangerar Dalateaterns föreställningar. I kommunen finns även flertalet olika föreningar som arrangerar teater och musikföreställningar .

Senast uppdaterad: 2 mars 2020